Άμπραμπατ: «Ίσως είναι η σωστή στιγμή να γυρίσω στην Ολλανδία»

Όπως κάθε καλοκαίρι όταν πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος, ο Άμπραμπατ δήλωσε ότι ίσως η σεζόν που πέρασε να ήταν η τελευταία του στην ΑΕΚ με σκοπό να γυρίσει Ολλανδία. Η Ένωση για άλλη μια σεζόν όμως, θέλει να κρατήσει τον Μαροκινό.

 

Με το συμβόλαιο του Άμπραμπατ να ολοκληρώνεται, η ΑΕΚ και ο ίδιος έχουν μπει σε συζητήσεις για το μέλλον του 37χρονου. Ο ίδιος μιλώντας στο ESPN δήλωσε ότι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για επιστροφή στην Ολλανδία, όμως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει στην Ελλάδα. Ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Eredivisie, όμως η τελική απόφαση για το μέλλον του θα έρθει εντός εβδομάδος.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Το αφήνω να συμβαίνει σε μένα, έχω διάφορες επιλογές. Μπορώ να ανανεώσω με την ΑΕΚ που με θέλει να μείνω τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο. Αλλά έχω επίσης κάποιες επιλογές στην Ολλανδία. Έχω ήδη μιλήσει με έναν σύλλογο και μια ακόμα ομάδα θέλει να μιλήσει μαζί μου. Επίσης υπάρχει κάτι στη Serie A, αλλά ακόμα δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, και υπάρχει ακόμη κάτι στη Μέση Ανατολή. Θα δω πως θα είναι και με την οικογένειά μου. Είμαι στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, συνεπώς η οικογένεια και οι φίλοι σου λείπουν. Αλλά θα πρέπει να κάνω μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά και μετά να αποφασίσω.

 

Κλείνω περισσότερο στο να γυρίσω στην Ολλανδία. Έφυγα από εδώ το 2011. Είναι περίπου 13,5 χρόνια. Είναι η σωστή στιγμή να επιστρέψω. Νιώθω ακόμα καλά και είμαι πεινασμένος. Τουλάχιστον αυτό θεωρώ. Αν έρθεις στην Ολλανδία θα πρέπει να το δείξεις. Θα πάρω την απόφασή μου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Θέλω να το έχω ξεκάθαρο μέσα σε δύο εβδομάδες γιατί δεν θέλω να περιμένω πολύ. Θέλω να κάνω προετοιμασία από την αρχή και να ξεκινήσω έτσι τη σεζόν. Στην Ολλανδία θα μπορούσα να παίξω οπουδήποτε, είναι ανοικτό.

 

Από τη στιγμή που είμαι σε καλή φυσική κατάσταση θα συνεχίσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν αρχίσω και πέφτω θα σταματήσω. Αλλά όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλά και το διασκεδάζω ακόμα, θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο».