Προς την ολοκλήρωσή του δείχνει να είναι το σίριαλ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το Πανθεσσαλικό να δείχνει να είναι ο τελικός προορισμός.

Αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό στάδιο στον Βόλο. Ο Τελικός, που θα γίνει μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου, πέρασε από 40 κύματα, για να καταλήξει εκεί που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από την αρχή. Βέβαια, η αναμέτρηση των “Δικεφάλων” θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η επιστολή του δήμαρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, στην οποία ανακάλεσε την πρώτη αρνητική του απάντηση στην ιδέα διεξαγωγής της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης και των πιθανοτήτων να αλλάξουν ξανά τα πράγματα, σε κατάσταση “stand by” βρίσκεται το στάδιο στο Ελμπασάν, της Αλβανίας.

Η επιστολή του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου:

«Ως παράγοντας του ποδοσφαίρου που το αγαπώ και το υπηρετώ επί σειρά ετών, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων σχετικά με την διεξαγωγή μιας κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, που αντί για μια γιορτή και ευκαιρία προβολής και διάδοσης του κοσμαγάπητου αθλήματος γίνεται ακόμη μια αιτία δυσφήμισής του, αλλά και διασυρμού των θεσμών.

Με τους ερασιτεχνικούς, κατά την πιο επιεική έκφραση, χειρισμούς, που έκπληκτη η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί, οδηγηθήκαμε στο τραγικό αδιέξοδο να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο στην Ελληνική Επικράτεια!

Τούτου δοθέντος και κατόπιν των κατ’ ιδίαν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων του τελικού, κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη, τους έντονους προβληματισμούς των οποίων κατανοώ, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για τη μη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ευχή κι επιθυμία μου παραμένουν όπως κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να τηρούνται τα αυτονόητα και οι φίλαθλοι των εκάστοτε φιναλίστ να συνυπάρχουν στις κερκίδες στηρίζοντας τις ομάδες τους και απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι. Μέχρι τότε η λύση είναι η διεξαγωγή διπλών αγώνων».

Αν και το σίριαλ μοιάζει να ολοκληρώνεται, αναμένεται ακόμα μία επίσημη δήλωση από την ίδια την ΕΠΟ, που θα επισφραγίσει την έδρα του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας για το 2023.