ΑΕΚ – Περιστέρι 65-77 : Με φοβερό Φραντζίκο στο τελικό το Περιστέρι

Με έναν συγκλονιστικό Φράντζίκο να σκοράρει 33 πόντους και να κλείνει τον αγώνα για το Περιστέρι στο τέλος και να του δίνει την μεγάλη πρόκριση στον τελικό. Ενα παιχνίδι που πήγαινε πόντο πόντο και με τις δυο ομάδες να είναι κοντά, στο τέλος ο Γάλλος ανέβασε μόνος του την διαφορά και έδωσε την μεγάλη νίκη στους Περιστεριώτες. Με τον Βασίλη Σπανούλη να πηγαίνει στον τελικό την πρώτη του χρόνια στον τελικό. 

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού οι δύο ομάδες μπήκαν με πολύ ένταση και φορά στο ματς με στόχο να επιβάλει η μια τον ρυθμό της άλλης. Με το σκορ να πηγαίνει πόντο πόντο και καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει και να πάρει διαφορά. Με τις δύο να είμαι εξίσου εύστοχες. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα 4-0 πρίν κάνει το Περιστέρι ένα επιμέρους 8-0 και περάσει μπροστά. Με τους Φλιώνη και Ξανθόπουλο αν είναι εύστοχη από το τρίποντο και να δίνουν ρυθμό. Αντίστοιχα με Μωραϊτη και Ντέντμον το Περιστέρι απαντούσε καθόλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε με την ΑΕΚ μπροστά 21-24. Τίποτα δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά ξανά και να μην αφήνουν η μια ξεφύγει τις άλλης. Στο τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ το τελείωσε θεαματικά με τον Μάιλς να εύστοχη σε buzzer beater από το τρίποντο και να στείλει την ΑΕΚ μπροστά στο ημίχρονο με 39-34.

Στο δεύτερο μέρος έτσι συνεχίστηκε ο αγώνας. Στην τρίτη περίοδο το Περιστέρι ισοφάρισε με ένα 5-0 με τον Φραντζίκο να σκοράρει 5 συνεχόμενους πόντους. Το παιχνίδι όπως και στο πρώτο έτσι ξανά πήγαινε πόντο πονοτοτμε τις δυο ομάδες να είναι κοντά. Με την ΑΕΚ να κάνει ένα 9-0 και να φεύγει με ένα μικρό σκορ με 48-44. Ομως με το Περιστέρι ξανά επέστρεψε και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στο τέλος της περιόδου με 53-53. Ενώ στην τελευταία περίοδο οι δυο ομάδες είχαν πολύ ένταση και έτσι λόγο αυτού και πολλές έντονες αντιδράσεις με τους διαιτητές να δίνουν τεχνικές ποινές και στις δύο ομάδες. Με το σκορ πάλι να είναι κοντά και να μην αφήνουν η μια να ξεφύγει από την άλλη στο σκορ. Με την ΑΕΚ να παίρνει μια μικρή διαφορά με 58-52 και να δείχνει πως ίσως μπορεί να ξεφύγει. Εκεί ο Φραντζίκο πήρε μπρος και φορά έκανε φοβερά πράγματα και έδωσε τρομερή ώθηση και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Περιστεριού. Με την ομάδα του Σπανούλη να τοκ έχει απόλυτα πρωταγωνιστή και να παίρνει την νίκη και τημ πρόκριση. Σιγά σιγά το Περιστέρι ανέβαζε την διαφορά και πήρε τον αγώνα. Ανεβάζοντας το σκορ στο +12 και εκεί η λήψη ΑΕΚ λόγο των πολλών τραυματισμών να μένει πια δυνάμεις και να χάνει. Με το Περιστέρι να πηγαίνει έτσι σε πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου.