Η ΑΕΚ αρνήθηκε πρόταση 15 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του Λιβάι Γκαρσία, με την Ένωση να αναμένει ποσό πάνω των 20 εκατομμυρίων.

Μεγάλη πρόταση για τον επιθετικό, Λιβάι Γκαρσία, αρνήθηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση απέρριψε πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον επιθετικό από το Τρινιντάν και Τομπάγκο, καθώς επιθυμεί ποσό πάνω των 20 εκατ. ώστε να αναλογιστεί το ενδεχόμενο παραχώρησής του.

Ο Γκαρσία υπήρξε ο πρώτος σκόρερ σε μία εξαιρετική σεζόν για την ΑΕΚ, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ. Επομένως, είναι φυσικό να αποτελεί στόχο μεγάλων συλλόγων, με πιο πρόσφατη την πρόταση που δέχθηκε η Ένωση από την γαλλική Μονπελιέ, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ αρνήθηκε την πρόταση και κρίσιμο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιζε τόσο το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις της Ένωσης δεν είχαν ολοκληρωθεί, όσο και το ότι μόνο το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη ανήκει σε αυτήν. Το υπόλοιπο 40% ανήκε στην παλιά ομάδα του επιθετικού, την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, από όπου έφτασε το 2020. Το συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία λήγει το καλοκαίρι του 2025, επομένως θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να πείσει πλέον την Ένωση, ιδίως την στιγμή που η ομάδα προετοιμάζεται να συμμετάσχει στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν και η ταυτότητα της ομάδας είναι άγνωστη, δεν είναι λίγες οι ομάδες που θα μπορούσαν να επιθυμούν τον Γκαρσία. Μάλιστα, σύμφωνα με την Σκωτσέζικη The Sun, η Σέλτικ είχε δείξει ενδιαφέρον για τον 25χρονο παίκτη της ΑΕΚ. Με την μεταγραφική περίοδο να μην έχει ξεκινήσει, αναμένεται να είναι ένα αποφασιστικό καλοκαίρι για την καριέρα του Γκαρσία, καθώς και για την Ένωση, η οποία ίσως κληθεί να αντικαταστήσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη.