Σε ένα ντέρμπι που στο τέλος θύμισε τα παλιά μεγάλα ματς. Ο Άρης του Γιάννης Καστρίτη με έναν εκπληκτικό Νότε που σκόραρε 26 πόντους και με ένα πολύ κομβικό Χέιγκινς στο τέλος με 10 σερί πόντους στην τετάρτη περίοδο κλείδωσε τον αγώνα και την μεγάλη νίκη. Παίρνοντας εκδίκηση για την μεγάλη ήττα στον πρώτο γύρο στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με 88-66. Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Άρη που τον φέρνει ξανά μέσα στα πλέι οφ και στο 7-6 ,έχοντας το ίδιο ρεκόρ με τον ΠΑΟΚ αλλά μένει από κάτω του μιας και δεν κέρδισε με την διαφορά που έχασε. 

Το ματς 

Στην πρώτη περίοδο του μεγάλου ντέρμπι ο Άρης μπήκε πιο δυνατά κάνοντας ένα 7-0 με τον ΠΑΟΚ να κάνει πολύ καλές επιθέσεις και να παίρνει την διαφορά ο Αρης. Σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ έβρισκε τα πατήματα του και πλησίαζε. Ο Αρης ήταν μπροστά σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες χρειάστηκαν λίγο να βρουν ρυθμό αλλά όταν βρήκαν το παιχνίδι πήρε πολύ ωραίο ρυθμό. Με τον Σανόγκο να βάζει 6 μαζεμένους πόντους κράταγε μπροστά τον Αρη που είχε το ρυθμό του αγώνα. Ενώ ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως είχε κολλήσει ο Τζειλεν Χαντς έδωσε ώθηση δυο σερί δικά του τρίποντα το ένα κιόλας ήρθε στην λήξη της περιόδου. Με το σκορ της να είναι στο 20-16. Ο Αρης ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο όπως και την πρώτη κάνοντας ένα σερί 7-0 ξανά. Με τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται στην επίθεση του και να αφήνει πολλούς χώρους στην άμυνα που Ο Άρης εκμεταλλεύονταν. Με το σκορ να φτάνει στο 29-18 και στο +11 στην πιο μεγάλη διαφορά του αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως άρχισε με πιο σωστές αποφάσεις να μειώνει. Με τον Ραίλι να είναι αυτός που με δύο δικά του τρίποντα να φέρνει το σκορ πιο χαμηλά. Ενώ για την Αρη πάλι να βρίσκει σκορ μέσω του Σανόγκο αλλά και του πολύ καλού Μήτρου- Λονγκ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Φράνκε να σκοράρει τρίποντο και να κάνει το σκορ 39-38 με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στο ματς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε πολύ βιάστηκες και όχι σωστές επιθέσεις. Ντι Τζει Νότε ήταν αυτός που σκόραρε συνέχεια για την ομάδα του Καστρίτη. Με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να σταματήσει τον Αμερικανικό. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε σκορ μόναχα από βολές χωρίς να μπορεί να σκοράρει από οργανωμένο παιχνίδι. Η ομάδα του Λυκογιάννη βρήκε δυο τρίποντα από τον Σαΐπμπερτ για να μπορεί να είναι κοντά στο σουτ. Γενικά δεν υπήρχαν σωστές αποφάσεις και από της δυο ομάδες. Με το ημίχρονο να κλείνει με τρίποντο στην λήξη του χρόνου από τον Νότε για το 59-53. Στην τέταρτη περίοδο το ματς θύμισε πραγματικό ντέρμπι. Ο Αρης ενώ στον ξεκίνημα της περιόδου πήρε διαφορά 8 πόντων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει και να φτάσει στο ένα καλάθι τον αγώνα. Ο Δικέφαλος με ένα επιμέρους σκορ 6-0 μείωσε σημαντικά στο 61-59. Αλλά με τρίποντο του Νότε ξανά ανέβασε την διαφορά. Από εκεί και μέρα ο αγώνας ακολουθούσε το ίδιο μοτίβο. Ο ΠΑΟΚ μείωνε την διαφορά φτάνοντας της στο καλάθι αλλά με γρήγορες επιλογές σπαταλούσε της ευκαιρίες του για να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σκορ. Με τον Αρη να εκμεταλλεύεται αύρα τα λάθη κάθε φορά και να σκοράρει για να διατηρεί την διαφορά είτε σε σημείο δυο κατόχων. Με τον Χέιγκινς να είναι αριστερά κομβικό στο τέλος με 10 πόντους να είναι αυτός που στην τετάρτη περίοδο να είναι ο καλύτερος παίκτης του Αρη. Ενα δικό του φλοτερ σε κρίσιμο σημείο 1 λεπτό πριν το τέλος τελείωσε το μεγάλο ντέρμπι και έδωσε την μεγάλη νίκη στον Άρη. Με τον Νότε που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για την νίκη και το σκορ να τελειώνει στο 77-70.

Ο Αρης πλέον θα ανεβεί στο 7-6 ισοβαθμοντας με τον ΠΑΟΚ στο ίδιο ρεκόρ. Οπως με τον Δικέφαλο να είναι από πάνω λόγο της μεγάλης νίκης σε διαφορά στο PAOK sports arena.