Γαλανόπουλος: «Κοίταξα τους Κροάτες κατάματα χωρίς να φοβάμαι – Σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Ο Κώστας Γαλανόπουλος μίλησε για την υψομένη γροθιά στο γκολ της ΑΕΚ κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τον τρομερό τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε ο Κώστας Γαλανόπουλος το γκολ της ΑΕΚ κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ μίλησε ο 25χρονος.

Ο χαφ της «Ένωσης» σκόραρε και ύψωσε τη γροθιά του κρατώντας το περιβραχιόνιο που έγραφε το όνομα του 29χρονου αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ.

Παράλληλα μίλησε για τις δυσκολίες στη καριέρα του αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η ιστορία ξεκινάει δύο τρία λεπτά πριν μπει αυτό το γκολ. Για κάποιον λόγο από την ώρα που μπαινω στο γήπεδο, το περιβραχιόνιο μου πέφτει.

Κι επειδή δεν μου στεκόταν στο χέρι, δυο λεπτά πριν βάλω το γκολ, το έχω πάρει στο χέρι και το κρατάω στη γροθιά μου.

Και γίνεται η φάση και μπαίνει το γκολ, την ώρα που έχω στο χέρι μου το περιβραχιόνιο για τον Μιχάλη.

Ο πανηγυρισμός, όπως είχα πει και τότε, ήταν κάτι τελείως αυθόρμητο.

Δεν αλλάζει κάτι και ούτε απαλύνει τον πόνο της οικογένειας του παιδιού. Συμβόλιζε τη δύναμη και πως ότι και να έχει γίνει, εγώ που κάθομαι απέναντί σου, με έκρινες, με χτύπησες, με σκότωσες, και σε κοιτάω κατάματα, χωρίς να φοβάμαι».

Για το πώς νιώθει που είναι ποδοσφαιριστής: «Ήταν ένα όνειρο που το είχα απο πιτσιρικάς όταν ξεκίνησα να ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, απλά δεν κατάλαβα πότε άλλαξε όλο αυτό. Δεν το πήρα χαμπάρι, απλά το ζω».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε: 

«Ποτέ δεν είναι ρόδινη η διαδρομή για κανένα αθλητή. Το θέμα είναι να βγαίνεις πιο δυνατός από αυτές τις καταστάσεις και να προχωράς παρακάτω.

Σίγουρα με βοήθησαν οι δικοί μου άνθρωποι, που είναι πολύ λίγοι. Ήταν δίπλα μου. Πλέον είμαι ξανά εδώ γιατί η απουσία μου ήταν αρκετά μεγάλη για έναν ποδοσφαιριστή.

Δεν το είχα σκεφτεί πως μπορεί να συμβεί. Συμφιλιώθηκα με αυτή τη σκέψη και προχώρησα παρακάτω».

Μάλιστα όταν του επισημάνθηκε πως για να το λέει αυτό πάει να πει πως έφτασε πολύ χαμηλά, απάντησε: 

«Εννοείται πως μου συνέβη. Ο άνθρωπος αποκτά μία δύναμη, που ούτε ο ίδιος δεν την έχει φανταστεί, όταν την χρειαστεί, που δεν τον αφήνει να πέσει πιο χαμηλά.

Σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά πάνω στην ένταση, την απογοήτευση μίας προπόνησης που μπορεί να μην έβλεπα αποτέλεσμα… Στην τελική είναι αυτό που σου λέω, βρήκα τη δύναμη μέσα μου και τα κατάφερα».

Τέλος, αποκάλυψε πως στο παρελθόν ζήτησε την βοήθεια ειδικού: 

«Και εγώ στο παρελθόν, είχα πάει σε μία ψυχολόγο για να λέω τα προβλήματα, τα άγχοι μου. Με βοήθησε που μιλούσα με έναν άνθρωπο που ξέρει να με καθοδηγήσει. Όταν το χρειαστώ δεν κανένα πρόβλημα να την πάρω τηλέφωνο».