Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Κώστα Φορτούνη, τονίζοντας πως σίγουρα θα τον ήθελε στην ομάδα του, αλλά πως η ολοκλήρωση της μεταγραφής φαντάζει δύσκολη αυτή την στιγμή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “ΦΩΣ” ο Έλληνας τεχνικός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Αλ Γουέχντα για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος θα τον ήθελε σε όποια ομάδα κι αν βρισκόταν. Ωστόσο, θεωρεί πως τη δεδομένη στιγμή δεν είναι εύκολο να προχωρήσει η μεταγραφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:

“Με τον Φορτούνη ήταν εύκολο να γίνει η μεταγραφή τον Ιούλη. Είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό, είχα μιλήσει και με τον Φορτούνη, είχα μιλήσει και με τον ατζέντη του“, τόνισε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

Για τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά και την κατάσταση με την ομοσπονδία της Σαουδικής Αρβίας, είπε:
“Είχα επιβάλει τη γνώμη μου στην ομάδα μου. Ομως περιμέναμε να πάρουμε την έγκριση της ομοσπονδίας. Αυτό μας πήγε πίσω. Τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα. Τελειώνει και η διορία για μεταγραφές. Εγώ θέλω να κάνουμε δύο μεταγραφές ακόμα, ένα δεκάρι και ένα εξτρέμ. Δεν τίθεται θέμα αν μας κάνει ο Φορτούνης. Φυσικά και μας κάνει. Εδώ που φτάσαμε όμως το θεωρώ δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει. Αλλά το θεωρώ δύσκολο. Και έχουμε μεγάλο προβληματισμό γιατί θέλω δεκάρι και εξτρέμ”.

Για το αν ο Ολυμπιακός θα έδινε τον παίκτη:
“Εκείνη την περίοδο ήταν σε δύσκολη κατάσταση ο Ολυμπιακός, δεν είχε κάνει μεταγραφές, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ μεγάλο σεβασμό στον Φορτούνη. Στην επιθυμία του Φορτούνη”.

Για τον Φορτούνη και το μέλλον του, είπε: “Εγώ σε όποια ομάδα είμαι, θα τον θέλω. Όταν ένας παίκτης είναι πολλά χρόνια σε μια ομάδα, καλό είναι να αλλάξει περιβάλλον. Και ειδικά τώρα που γίνεται χαμός στη Σαουδική Αραβία με τόσους μεγάλους παίκτες να έρχονται. Είναι ωραίο να το ζήσει. Και δεν θα έχει το στρες που έχει στην Ελλάδα. Εγώ εδώ ηρέμησα, μου έφυγε το στρες, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Εδώ μοιάζει η χώρα με την ατμόσφαιρα στην Αγγλία”.

Για το θαυμασμό του στον Φορτούνη: “Πέρα από τον θαυμασμό μου για τον παίκτη, ο Κώστας έχει καλές σχέσεις με τους γιους μου, ειδικά τον Τάσο. Έχουν και κοινό ατζέντη, τον Κουτσολιάκο. Είχα επικοινωνία με τον Κώστα και για μη ποδοσφαιρικά θέματα, τον εκτιμώ για την ποιότητά του ως χαρακτήρα. Η άποψή μου είναι η Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει βγάλει καλύτερο επιθετικό χαφ από τον Φορτούνη!”.

Θυμίζουμε πως το μεταγραφικό παράθυρο στη Σαουδική Αραβία κλείνει σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με τον Κώστα Φορτούνη να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για την επέκταση του συμβολαίου του.