Ποντένσε

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έκανε τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά, και πλέον μπαίνει σε ένα κλειστό κλάμπ παικτών.

Επιστροφές καταστροφές που λέει και το τραγούδι. Αυτό θα προσπαθήσει να αναιρέσει ο Ποντένσε στην δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια πως οι παίκτες που φόρεσαν για δεύτερη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, μόνο αποδοτικοί δεν ήταν, «φτιάχνοντας» την κατάρα. Όμως οι διαφορές που υπάρχουν π.χ με τον Κέβιν Μιραλάς και τον Ντανιέλ Ποντένσε είναι χαοτικές.

Όπως και η περίπτωση του Γιάγια Τουρέ. Οι παίκτες που αναφέρω δεν είναι καθόλου τυχαίοι καθώς και οι τρείς αγωνίστηκαν πριν επιστρέψουν, στα σαλόνια της Premier League. Αλλά ποιες είναι οι διαφορές τους;

Η ηλικία

Κάτι που δεν περίμενε κανείς, είναι να επιστρέψει ο Πορτογάλος σε μια τόσο καλή ηλικία. Ο Ποντένσε διανύει τα 27 προς 28 έτη της ζωής του, που σημαίνει ότι βρίσκεται και στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Σε σχέση με τους Τουρέ και Μιραλάς, οι δύο παίκτες ήρθαν στα 35 και 31 αντίστοιχα, αν και μπορούμε να πούμε πως ο Βέλγος παίκτης, ηλικιακά, δεν ήταν και σε μεγάλη ηλικία.

Αγωνιστική δράση

Πρώτος σκόρερ με έξι τέρματα την περσινή σεζόν ο Ποντένσε με τους «λύκους». Δεν το λες και άσχημο στατιστικό, όταν αγωνίζεσαι στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου. Αυτό είναι κάτι που από μόνο του σου δίνει την ιδεολογία, ότι ο Ντανιέλ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, “τώρα είμαι καλύτερος ποδοσφαιριστής”, και αυτό είναι αλήθεια. Όποιος τον παρακολούθησε πέρυσι με την φανέλα της Γούλβς, είδε το πόσο έξυπνο και καταλυτικό είναι το παιχνίδι του σε σχέση με τότε.

Η «τρέλα» του Ντάνι

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Ποντένσε. Αλλά όταν βλέπεις έναν ξένο παίκτη να κάνει τα πάντα ώστε να γυρίσει, έστω και σαν δανεικός, στην ομάδα που τον ανέδειξε, τότε να περιμένεις από αυτόν τον παίκτη. Τώρα μπορεί να σκεφτείτε και ορθά την περίπτωση του Μανωλά, όμως διαφέρει με τον Ντάνιελ και θα το αποδείξει στο γήπεδο.

Όσο για το δάνειο στην Γούλβς, το ποσό για αυτόν τον παίκτη είναι ευκαιρία που σου κλείνει το μάτι, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο… Ίδωμεν!