Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, με την ποινή να είναι εφέσιμη.

Μετά από όσα έγιναν με την λήξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ (24/04), το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League τιμώρησε την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Η ποινή περιλαμβάνει το ποσό των 72.500€ καθώς και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Βάσει αυτών των δεδομένων, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί δίχως τους οπαδούς του απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι των “αιωνίων”, στις 7 Μαΐου, αν και η ποινή είναι εφέσιμη.

Ήδη εχθές, ο Ολυμπιακός δέχτηκε πειθαρχική δίωξη για όσα ειπώθηκαν μετά την λήξη της αναμέτρησης, μέσα από ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Η ποινή που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι είναι η εξής: «Ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές για την 5η πράξη (παράβαση άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, περ. α΄, 15 παρ. 4 περ. β’ του Π.Κ. της ΕΠΟ). Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή, ποσού εβδομήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (72.500,00) ευρώ»