Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εδώ και μερικές εβδομάδες δεν βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ των ερυθρόλευκων καθώς έχει υποστεί κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό του γόνατο και θα παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα περίπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν.

Ο Πασχαλάκης αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού καθώς φέτος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα της ερυθρόλευκης άμυνας.

Από τους πιο σταθερούς και προσηλωμένους ποδοσφαιριστής ενός προβληματικού ρόστερ, ο Πασχαλάκης άφησε τα διαπιστευτήρια του στον αγωνιστικό χώρο και γρήγορα έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθε στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβρη, πολλοί ήταν αυτοί που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την μετακίνηση του στην ομάδα του λιμανιού, αλλά ο ίδιος δικαίωσε την επιλογή των ανθρώπων της ομάδας και έκλεισε παράλληλα πολλά στόματα με τις αποδόσεις.

Ο πειραϊκός σύλλογος μπορεί να έχασε το φετινό πρωτάθλημα, λόγω πολλών συγκυριών και κυρίως δικών του λαθών, αλλά σίγουρα κέρδισε τον τερματοφύλακα του.

Ο Ολυμπιακός της νέας εποχής θα πρέπει να ξεκινήσει το χτίσιμο του από τον “άσσο” και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και στη συνέχεια να συμπληρώσει προσεκτικά και μεθοδικά το παζλ του ερυθρόλευκου ρόστερ, έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει ξανά και να επιστρέψει στην κορυφή.