Ποντένσε

Ένα από τα καλύτερα εξτρέμ των τελευταίων χρόνων για τους Πειραιώτες, αναμένεται να αποχωρήσει από την Γούλβς και ίσως και από την Αγγλία. Ο λόγος για τον Ντανιέλ Ποντένσε και το «πρέπει» του Ολυμπιακού για την περίπτωση του.

Ο 27χρονος Πορτογάλος όπου εδώ και 4,5 χρόνια αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, δείχνει πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει πιθανότατα από την Πρέμιερ και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα. Τα προβλήματα των «λύκων», έχουν φέρει την εκτενή φυγή και πώληση παικτών, όπως αυτές των Νέβες, Κόλινς και του φορ Ραούλ Χιμένεθ. Ωστόσο η μοίρα του Ντανιέλ βρίσκεται στην ίδια με αυτή των προ αναφερόμενων, καθώς η ομάδα έχει κοστολογήσει τον παίκτη στις 15 εκατομμύρια λίρες και ψάχνει . Ένα αρκετά δελεαστικό ποσό που θα μπορούσε μέχρι και τον Ολυμπιακό να δελεάσει, αν αναλογιστούμε το ποσό που έδωσε τότε η Γούλβς για να τον αγοράσει (σ.σ 20 εκατομμύρια ευρώ).

Γιατί να επιστρέψει στην Ελλάδα;

Αυτή την ερώτηση σίγουρα θα περάσει από κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού και μη. Ο Ποντένσε αυτή την στιγμή κοστολογείται στα 20 εκατομμύρια (σύμφωνα με το Transfermarkt), και η λογική να επιστρέψει στην Ελλάδα είναι μάλλον παρατραβηγμένη. Δεν είναι απίθανο, αφού στον 1,5 χρόνο στην ομάδα ήταν εξαιρετικός και ουσιαστικά του έδωσε την ώθηση να προχωρήσει, ενώ είχε άριστη σχέση με όλους, αλλά η υποβάθμιση στο να αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα ίσως και να δυσανασχετεί τον παίκτη. Το μόνο θετικό είναι η συμμετοχή στην Ευρώπη αν και υπάρχει ομάδα που τον έχει στα ραντάρ της και συμμετέχει στο Champions League.

Το ποσό που ζητάει η Γούλβς.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η ομάδα από το Μολινό, ζητάει 15 εκατομμύρια για την παραχώρηση του παίκτη. Ποσό που για τα ελληνικά δεδομένα είναι αρκετό και ίσως εκεί και να «χαλάει». Η πρώτη κρούση πραγματοποιήθηκε από την Σέλτικ, με την Σκωτσέζικη ομάδα να δίνει τα λεφτά που ζητά η ομάδα, όμως να σκέφτεται το συμβόλαιο και την αμοιβή του Ποντένσε. Τα λεφτά που παίρνει ο Πορτογάλος είναι στα 3 εκατομμύρια τον χρόνο και αυτό ίσως να καθιστά αδύνατη την μεταγραφή του στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

Το «κομμάτι» που λείπει.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Ντανιέλ. Από την στιγμή που έφυγε από τον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε και δυσκολεύεται να βρει αντάξιο του στα πλάγια. Η τέχνη στην ντρίπλα αλλά και η ταχύτητα που διαθέτει, είναι μια αρετή που δύσκολα βρίσκεις. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπου οι τελευταίοι παίκτες που αγωνίστηκαν στα εξτρέμ, δεν μπορούσαν να αναπληρώσουν το κενό του, είτε γιατί ήταν ανεπαρκής, είτε γιατί ήταν διαφορετικής πάστας… Ίδωμεν