Τις τελευταίες ημέρες γίνονται διαρκώς αναφορές για τον ενθουσιασμό που επικρατεί σε φιλάθλους της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για τα διαρκείας της νέας σεζόν. Είμαι σίγουρος πως μόλις ανακοινωθούν και αυτά του Παναθηναϊκού θα γίνει ακριβώς το ίδιο.

Ποιος όμως είναι άραγε ο λόγος για το ιστορικό ρεκόρ που αναμένεται για φέτος; Μέσα απ’ τη στήλη αυτή θα εξετάσουμε κάποια στοιχεία της περσινής περιόδου που έχουν ανεβασει στα μάτια των φιλάθλων το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ενα πρωταθλημα που σε γενικές γραμμές παίχτηκε στα ίσα για όλους χωρίς βέβαια να εκλείπουν διαιτητικές αποφάσεις που έφεραν θύελλα αντιδράσεων σε αρκετά παιχνίδια.Προαωπικα θεωρώ πως όλοι ευνοήθηκαν και όλοι αδικήθηκαν, ίσως ο Παναθηναϊκός λίγο παραπάνω.

Παρότι επικοινωνιακά επικράτησε πόλεμος τις τελευταίες αγωνιστικές, τα νούμερα και η ένταση των αναμετρήσεων ήταν τέτοια που μετά από περίπου 20 χρόνια κράτησε τους οπαδούς στην “μπρίζα” και με την αγωνία στο κατακόρυφο

Με το πρωτάθλημα να κρίνεται στην τελευταία αγωνιστική ουσιαστικά, θα μπορούσε κάποιος να πει πως το ελληνικό πρωτάθλημα πέρυσι ακολούθησε ευρωπαϊκά μοντέλα πρωταθλημάτων, πολλά από τα οποία κρίθηκαν ακόμη και στο τελευταίο λεπτό.

Η κατάκτηση του περσινού τίτλου είχε μεγάλο γόητρο για οποιονδήποτε εκδικητική καθώς αν πάει κάποιος λίγο πιο πίσω μπορεί να θυμηθεί πως μπαίνοντας στα πλέι οφ η ψαλίδα ανάμεσα στον πρώτο και τον τέταρτο ήταν μόλις 9 βαθμοί.

Αυτο σημαίνει ανταγωνιστικότητα και οπουδήποτε υπάρχει ανταγωνιστικότητα υπάρχει και ενδιαφέρον. Έτσι φτάσαμε στον Ιούνιο με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων μέχρι στιγμής.