Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 79-80 : Με clutch Βεζένκοφ πήρε τον αγώνα 

Ολυμπιακός

Σε ένα φοβερό ματς στην Ρόδο, ο Κολοσσός “κοίταξε στα μάτια” τον Ολυμπιακό, δεν τον φοβήθηκε ούτε λεπτό και στα τελευταία λεπτά ο Σάσα Βεζένκοφ με τεράστιο τρίποντο και ο Τόμας Γουόκαπ βγάζοντας φοβερή άμυνα πήρε τον αγώνα και έμεινε αήττητος στην Basket League . Ο Βούλγαρος έκανε φοβερό αγώνα με 33 πόντους και 7 τρίποντα όντας ο μοναδικός καλός παίκτης του Ολυμπιακού σε μια κακή βραδιά του πρωταθλητή Ελλάδος. Από την άλλη, ο Κολοσσός έκανε ένα φοβερό παιχνίδι και με τον Γιάνγκ να είναι φοβερός, ήταν για σχεδόν σαράντα λεπτά μπροστά παίζοντας καλύτερα δεν κατάφερε στο τέλος να κάνει την έκπληξη.

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έρχεται ένας δύσκολος αγώνας την Τρίτη με την φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και την Πέμπτη με την Μπάγερν ξανά στην έδρα του.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο ο Κολοσσός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα δείχνοντας πως είναι ικανός να διεκδικήσει στα ίσια τον αγώνα. Με τον Ολυμπιακό να έχει μπει άσχημα και νωθρά χωρίς πυγμή. Έχοντας κακές αποστάσεις στην άμυνα και επιθετικά να είναι κακός χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό. Αυτό η ομάδα της Ρόδου το εκμεταλλεύτηκε με τον Χάρη Γιαννόπουλο να είναι “καυτός” με 11 πόντους μόλις στην πρώτη περίοδο, παίρνοντας διαφορές ακόμα και με 7 πόντους. Ο Ολυμπιακός μάζεψε την διαφορά με τον Πάπανικου να είναι καλός πριν την λήξη της πρώτης περιόδου και πήγε μπροστά χάρη σε τρίποντο του Βεζένκοφ με 22-23.

Στην δεύτερη περίοδο, οι Ροδίτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και βρέθηκαν να είναι μπροστά και με 36-29 στο 14′. Πριν κλείσουν το ημίχρονο με καλάθι του Κατσίβελη στο τέλος για το 38-34.Ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά ο Κολοσσός καταφέρνοντας με τους Ντίξον και Κατσίβελη να φτάσουν την διαφορά στους 9 και στο 46-37. Εκεί ο Σάσα Βεζένκοφ με συνεχόμενα τρίποντα έφερε ξανά τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ, μη αφήνοντας τον Κολοσσό να ξεφύγει. Αλλά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου για σχεδόν όλη την τρίτη περίοδο ήταν μπροστά στο σκορ και ακόμα όταν ο Ολυμπιακός πλησίαζε με μεγάλα σουτ από τον Ντίξον και τον Γιάνγκ έμενε μπροστά στο σκορ. Ενώ για τους ερυθρόλευκους ο Βεζένκοφ ήταν αυτός που με 27 πόντους ήταν ο μοναδικός σε καλή βραδιά. Με τον ίδιο να σκοράρει λίγο πριν το τέλος της περιόδου από τα 9 μέτρα. Για να κλείσει η περίοδο με τον Γιάνγκ να ευστοχεί σε buzzer beater για να μείνει μπροστά ο Κολοσσός με 63-60.

Στην τελευταία μεγάλη περίοδο του αγώνα οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την νίκη. Με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα αρχικό 5-0 και να περνάει μπροστά αλλά ο Κολοσσός με φοβερή άμυνα και πολύ καλό τον Γιάνγκ, έκανε ένα 9-2 και ξέφυγε με 72-67. Εκεί πάλι ο Σάσα Βεζένκοφ με ένα μεγάλο τρίποντο που τον έστειλε στους 30 πόντους έκανε το 73-70. Στην συνέχεια βολές του Μπλάκ και ένα δικό του καλάθι έφεραν μπροστά τον Ολυμπιακό με 1 και με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να σκοράρει μεγάλο τρίποντο για το 73-77 για να πάρει μια μικρή διαφορά 4 πόντων. Με το Ταρίκ Μπλάκ να είναι να ο πιο κομβικός παίκτης μαζί με τον Βεζένκοφ στην τέταρτη περίοδο. Με τον Γιάνγκ να σκοράρει σε τρίποντο στην επόμενη επίθεση για το 76-77 και ο Γιαννόπουλος ακριβώς μετά να σκοράρει ξανά τρίποντο για την προσπεράσει και το 79-77. Αλλά εκεί ο μεγάλος Σάσα Βεζένκοφ μετά από αιφνιδιασμό σκόραρε το καλάθι του αγώνα για το 79-80 και πήρε την πολύ δύσκολη νίκη στην Ρόδο απέναντι στον φοβερό και ανταγωνιστικό Κολοσσό. Με τον Γουόκαπ να παίζει φοβερή άμυνα στο τέλος και να παίρνει τον αγώνα ο Ολυμπιακός και να παραμείνει αήττητος.