Τον Παναθηναϊκό υποδέχεται σήμερα η Λαμία στις 19:30 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει πολύ άσχημα τη σεζόν, δίχως να έχουν γευτεί ακόμα το “νέκταρ” της νίκης.Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ προέρχεται από αγωνιστική απραξία, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπαιξε εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που είχαν βρεθεί στην αθηναϊκή ομάδα. Το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε χρονολογείται στις 19 Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα στην “λευκή” ισοπαλία που είχε φέρει με τον Παναιτωλικό στην έδρα της. Οι σημερινοί γηπεδούχοι μετράνε μόλις 1 πόντο σε 5 αγώνες, αφού οι τέσσερεις συνεχόμενες ήττες που έκανε στην αρχή της σεζόν, φαίνεται να τους έχουν κοστίσει ακριβά μέχρι τώρα.Με μοναδικό απόντα τον Θοδωρή Βασιλακάκη στην αποστολή της, η Λαμία δε πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω “πειραματισμούς” όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Επασί θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Ασίγκμπα στα δεξιά της άμυνας, στα αριστερά ο Μπαχανάκ, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Βύντρα και Αντέτζο. Στο κέντρο αναμένεται να βρίσκονται οι Σκόνδρας και Μπεχαράνο, ενώ στα εξτρέμ θα είναι οι Ντέλετιτς και Ρόμανιτς, με τον πρώην παίκτη της Λάρισας να παρατάσσεται στα δεξιά, με τον έτερο Σέρβο να πάει στα δεξιά. Στο “10” αναμένεται να αγωνιστεί ο Μπουλούλης με τον Καραμάνο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά τώρα τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά μετά και από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική. Οι “πράσινοι” βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας καταφέρει να πάρουν μόλις 3 πόντους σε 5 αγώνες. Ο Λάζλο Μπολόνι και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να φύγουν με το διπλό από το ΔΑΚ Λαμίας, βλέποντας μάλιστα πως η κατάσταση στην ομάδα είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Τόσο η βίαιη είσοδος των οπαδών του τριφυλλιού στα γραφεί του συλλόγου οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου από τη θέση του ιδιοκτήτη, όσο και οι έντονες αποδοκιμασίες σε Αθήνα και Λαμία κατά την άφιξη των παικτών, κάνουν την ανάγκη της νίκης σήμερα ιδιαίτερα επιτακτική.

Ο Ρουμάνος τεχνικός φυλούσε ορισμένες… εκπλήξεις στην 21αδα που ταξίδεψε στη Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες, αν και δεν είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί, εντάχθηκε για πρώτη φορά φέτος σε αποστολή της ομάδας, με απόφαση του Μπολόνι. Πάντως, δύσκολα θα τον “ρίξει” στο ματς ο 67χρονος προπονητής, παίρνοντας τον μαζί του κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, προκειμένου να νιώσει έτοιμος για το παιχνίδι που ακολουθεί την Τρίτη εναντίον του Απόλλων Σμύρνης. Ακόμα, άξια αναφοράς είναι η μονιμοποίηση του Μολλό στην ομάδα, ο οποίος διεκδικεί και θέση βασικού έναντι του Αϊτόρ. Η ευκαιρία αυτή που του δίνει το τεχνικό επιτελείο των “πράσινων” ίσως να είναι η τελευταία για να αναγεννήσει την καριέρα του, δείχνοντας πάντως διάθεση και ζήλο να τους βγάλει “ασπροπρόσωπους”.

Περνώντας στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αυτή δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τους 11 που αγωνίσθηκαν εναντίον της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου. Πιο αναλυτικά, ο Διούδης θα υπερασπίζεται την εστία, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ζαγαρίτη. Οι δύο αμυντικοί χαφ θα είναι οι Κουρμπέλης και Μαουρίσιο, με τον Χατζηγιοβάνη να κινείται στο αριστερό και, κατά πάσα πιθανότητα, τον Μολλό στο δεξί “φτερό” της επίθεσης. Μακέντα και Καρλίτος αναμένεται να παίξουν μπροστά, με τον Ιταλό να βρίσκεται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Ένα ματς υψίστης σημασίας και για τις δύο πλευρές, όπου μόνο οι 3 βαθμοί θα τις αφήσουν ικανοποιημένες. Θα καταφέρει η Λαμία να διατηρήσει “αλώβητη” την έδρα της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επί του Παναθηναϊκού ή το τριφύλλι θα καταφέρει να νικήσει εκτός έδρας τον σύλλογο της Στερεάς Ελλάδας 52 χρόνια μετά; Οι απαντήσεις θα δοθούν μετά το τέλος του ματς!

Γράφει ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.