Ένα νέο γήπεδο σηματοδοτεί μια νέα εποχή και μια νέα ιστορία επιτυχιών. Από το νέο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την δυναμική Λεωφόρο του Παναθηναϊκού αλλά και το νέο «στολίδι» της ΑΕΚ έχουν πάντα ένα νέο κύκλο, πού είτε θέλουν είτε όχι με τις νίκες υπάγονται και οι ήττες.

Με αφορμή την πρώτη ήττα της «Ένωσης» στην ΟΠΑΠ Αρένα από τον Ολυμπιακό, θα δούμε τις πρώτες ήττες των μεγάλων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός

Η Λεωφόρος όπως και το τριφύλλι αποτελεί μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εγκαινιάστηκε το 1927, ενώ επί σειρά ετών το γήπεδο του Παναθηναϊκού παραχωρήθηκε σε τμήματα της ομάδας. Η πρώτη άλωση την σεζόν 1930-31 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό με σκορ 2-3. Να προστεθεί ότι την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει την πιο ευρύ νίκη του στην ιστορία επί των πειραιωτών (8-2).

ΠΑΟΚ

Το γήπεδο της Τούμπας είναι από τα πιο παλιά και ιστορικά γήπεδα μαζί με την Λεωφόρο του Παναθηναϊκού (Με βάση το Big 5). Πρώτη φορά που εγκαινιάστηκε ήταν το μακρινό 1959 ενώ παράλληλα έδωσε και φιλικό με την ΑΕΚ που εν τέλει κέρδισε και 1-0. Αλλά όπως υπάρχει και η νίκη υπάρχει και η ήττα. Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ ήρθε στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους από τον ιστορικό Απόλλων Σμύρνης με σκορ 1-2 και μάλιστα με ανατροπή, μπροστά σε 8.000 φιλάθλους.

Ολυμπιακός

Το 2004 το νέο Καραϊσκάκης κόσμησε τον Πειραιά και έκανε τα εγκαίνια στις 19 Σεπτεμβρίου. Πολλές σημαντικές νίκες ήρθαν αλλά και η ήττα (1-2) από τον ΠΑΟΚ χαράχτηκε, ένα χρόνο μετά (2005) μετά από 16 νίκες στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ

Ένα όνειρο πολλών φίλων της ΑΕΚ έγινε πραγματικότητα. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, η ΟΠΑΠ Αρένα είναι πλέον το νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων. Το αήττητο ωστόσο στο νέο οχυρό της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα έμελε να “σπάσει” λίγους μήνες μετά από τον Ολυμπιακό στις 12 Μαρτίου με σκορ 1-3.