Πας Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-2: Νίκη χρυσάφι για την ομάδα των Ιωαννίνων

Το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο για τον Πας Γιάννινα, καθώς μια ενδεχόμενη ήττα θα τον βύθιζε στα τάρταρα της βαθμολογίας. Ωστόσο μπαίνοντας αποφασιστικά από την αρχή του παιχνιδιού κατάφερε να επικρατήσει με 3-2, σε ένα ματς με πολλές ανατροπές.

Σίγουρα αυτή η νίκη δεν πρέπει να κάνει την ομάδα των Ιωαννίνων να επαναπαυτεί καθώς η μάχη στην ουρά είναι τεράστια με τον Λεβαδειακό να είναι ουραγός με 23 βαθμούς και τον Ιωνικό να είναι στην προτελευταία με 25 με τις δύο ομάδες να κατέχουν τις θέσεις που οδηγούν σε απευθείας υποβιβασμό. Σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Λαμία με 26 βαθμούς και ο Πας Γιάννινα με 27 βαθμούς.

Ο αγώνας

Ο Πας μπήκε αποφασισμένος από την αρχή του παιχνιδιού και ήδη από το 1′ έκανε αισθητή την παρουσία του με μια προσπάθεια του Μορέιρα να μην απειλεί ιδιαίτερα τον Ανέστη. Στο 6′ η άμυνα του Πας θα βγάλει ένα γύρισμα του Κολοβού , με τον Μλάντεν να πιάνει ένα σουτ που κατέληξε ψηλά έξω.

Παμλίδης ο κινητήριος μοχλός για τον Άγιαξ της Ηπείρου

Στο 8′ ο Παμλίδης θα κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του με ένα σουτ του από πάσα του Ροσέρο να μπλοκάρεται από τον Ανέστη. Στο 11′ ο Παμλίδης θα πασάρει, με τον Τζίνο να σουτάρει πάνω στον Ανέστη. Στο 14′ η σκληρή προσπάθεια του Πας θα ανταμειφθεί, με τον Ροσέρο να πασάρει με το στήθος στο Παμλίδη που με όμορφο σου κέρδισε τον Ανέστη.

Το 1-0 αφύπνισε τους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι έψαξαν να βρούν άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, όπως και έγινε. Στο 24′ ο Χουάνπι θα νικήσει τον Χουτεσιώτη με ωραίο φαλτσαριστό σουτ γράφοντας το 1-1. Στο 39′ ο Παμλίδης, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας λίγο έξω μετά από πάσα του Μορέιρα.

Δεύτερο Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες μπήκαν πιο αποφασισμένοι ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε την ολική ανατροπή. Στο 46′ ένα σουτ του Καρέλη κόντραρε στην άμυνα του Πας με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Δέκα λεπτά αργότερα (56′) ο Καρέλης θα δώσει με προβολή το προβάδισμα στο Παναιτωλικό μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι. Η ομάδα του Πας έψαχνε πλέον δύο γκολ για να φτάσει στην νίκη. Στο 60′ η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μλάντεν. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση με τον Ανέστη να αποκρούει. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι για τον Εραμούσπε στην Ελλάδα, ωστόσο ο Παμλίδης πήρε το ριμπάουντ ισοφαρίζοντας σε 2-2 με το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση.

Στο 71′ ο Χουάνπι έστειλε την μπάλα λίγο έξω μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 74′ ο Πας θα χάσει τεράστια ευκαιρία με ένα όμορφο σουτ του Εραμούσπε να τραντάζει το δοκάρι του Ανέστη. Στο 76′ ο Πας θα κερδίσει άλλο ένα πέναλτι στην αναμέτρηση με τον Εραμούσπε να αναλαμβάνει την εκτέλεση δίχως να λανθεύσει αυτή τη φορά γράφοντας το 3-2. Η τελευταία φάση ήρθε στο 95′ με ένα σουτ του Καρέλη να σταματά πάνω στους αμυντικούς του Πας.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Πας να παίρνει ένα τρίποντο υψίστης σημασίας στην μάχη του για τη παραμονή.