Γερμανία - Σκωτία 5-1: Περίπατος στην πρεμιέρα του Euro 2024 η «νασιονάλμανσαφτ»

  • 0
  • 4 views

Η Γερμανία δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποτάξει την Σκωτία διαλύοντάς την με 5-1 και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της στο Euro 2024.

Πρώτο ημίχρονο:

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας προυποθέσεις για ευκαιρίες για γκολ. Το σκορ άνοιξε με το γκολ του Βίρτζ ύστερα από εξαιρετική ανάπτυξή στο 10' λεπτό. Η πιέση συνεχίστηκε από πλευράς Γερμανών και επισφραγίστηκε με το δεύτερο γκολ όταν ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Χάβερτς μπήκε από τα αριστερά έστρωσε στον Μουσιάλα και εκείνος με έναν κεραυνό  ανέβασε τον  δείκτη του σκορ στο 2-0. Εξαιρετική επίθεση από την Γερμανία lλίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Μουσιάλα πέρασε δύο αντιπάλους της. Έγινε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Γκιντογκάν πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Γκαν, προσπάθησε μετά να πάρει το ριμπάουντ, ωστόσο δέχθηκε το χτύπημα από παίκτη της Σκωτία. Ύστερα από έλεγχο του VAR καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος της Σκωτίας και ο Χάβερτς ευστόχησε για το 3-0 με τον Πόρτεους να αποβάλλεται.

Δεύτερο ημίχρονο:

Η Γερμανία μετά την αποβολή συνέχισε την κυριαρχία της και έχασε αρκετές ευκαιρίες να επεκτείνει το σκορ, τόσο με τον Μουσιάλα όσο και με τον Βίρτς. Το γκολ ωστόσο ήρθε από το εκληκτικό σουτ του Φούλκιρκ ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα ισχυρό σουτ έγραψε το 4-0 στο 68'. Το παιχνίδι δεν άλλαξε εικόνα με την Γερμανία να πετυχαίνει και πέμπτο γκολ αλλά να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Αργότερα η Σκωτία στην πρώτη της τελική κατάφερε να βρει δίχτυα. Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Φίλκρουγκ πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο ΜακΚένα βρήκε την μπάλα και από τον Ρίντιγκερ κατέληξε στα δίχτυα 4-1. Το κερασάκι στην γιορτή ηταν το 5-1 με το γκολ του Τζαν.