Η ένωση ποδοσφαιριστών μηνύει την FIFA για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

  • 0
  • 8 views

Ο μονομερής προγραμματισμός του νέου Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων οδηγεί την FIFPRO να κινηθεί νομικά απέναντι στην FIFA.

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (FIFA Club World Cup) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025, με ένα νέο φορμάτ, το οποίο περιλαμβάνει 32 ομάδες από όλο τον κόσμο και θα διεξάγεται το καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, η ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPRO) δεν δείχνει να είναι σύμφωνη με αυτό τον μονομερή προγραμματισμό από την πλευρά της FIFA, καθώς μια τέτοια διοργάνωση θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών.

Ήδη σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασαν την διαφωνία τους με την διεξαγωγή της διοργάνωσης, ωστόσο η ένωση ποδοσφαιριστών αναμένεται να κινηθεί νομικά απέναντι στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία καθώς υποστηρίζει πως παραβιάζονται  τα δικαιώματα των παικτών και των συνδικάτων τους βάσει του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενδεχομένως παραβιάζεται και το δίκαιο ανταγωνισμού.

Ακόμα, Αγγλία και Γερμανία Εμπορικό Δικαστήριο των Βρυξελλών να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την ώρα που τα υπόλοιπα πρωταθλήματα δεν έχουν σχολιάσει.

Η σχετική ανακοίνωση της FIFPRO αναφέρει: «Για τους πιο περιζήτητους παίκτες το δικαίωμα σε εγγυημένη ετήσια ανάπαυση έχει καταστεί ουσιαστικά ανύπαρκτο, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της μοναδικής περιόδου του έτους που θεωρητικά είναι διαθέσιμη για τους παίκτες να κάνουν τέτοια διαλείμματα»