Κάιλ Λάφερτι: Σκληρή τιμωρία 10 αγωνιστικών απο την Σκωτσέζικη Ομοσπονδία για ρατσιστική τοποθέτηση...

  • 0
  • 2 views

Ο επιθετικός της Σκωτσέζικης Κιλμάρνοκ Kάιλ Λάφερτι δεν θα δώσει το παρόν για τα επόμενα 10 παιχνίδια καθώς η Σκωτσέζικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του επέβαλε μια απο τις σκληρότερες ποινές στην ιστορία του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Ο 35χρονος στράικερ απο την Βόρεια Ιρλανδία αναμένεται να δώσει και πάλι το παρόν τον Ιανουάριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας απέναντι στην Σέλτικ.

Η προσβλητική απάντηση του Κάιλ Λάφερτι σε βίντεο οπαδού της Σέλτικ με την λεζάντα «Επάνω οι Κέλτες (Up the Celts) αναρτημένο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως δεν θα έμενε για πολύ καιρό ατιμώρητη μετά ένα μήνα να έχει περάσει συγκεκριμένη κίνηση. Η Σκωτσέζικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστή για την ευαισθησία σε θέματα σεχταρισμού και θρησκευτικού διχασμού, τα οποία επικρατούν ανάμεσα στους οπαδούς των Ρείντζερς και της Σέλτικ οδήγησε τον πρώην ποδοσφαιριστή των «Προτεσταντών» στην εσχάτη των ποινών με 10 αγωνιστικές εκτός χώρου.

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί η αποβολή του απο την αποστολή της Εθνικής της Βορείου Ιρλανδία απο την Ομοσπονδίας της χώρας του μένοντας εκτός αποστολής για τους αγώνες απέναντι σε Κόσοβο και Ελλάδα για λογαριασμό του δεύτερου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Skysports η Κιλμάρνοκ δέχτηκε την ποινή θέτοντας τον σε απολογία εκεί όπου αναγνώρισε το λάθος του αναφέροντας:

«Γνωρίζω απόλυτα πως η αντίδρασή μου για το περιστατικό ήταν πλήρως εκτός κανονισμών, δεν υπάρχει δικαιολογία είναι κάτι που αμέσως μετάνιωσα και ντρέπομαι για αυτό.

Φυσικά και δέχομαι πως δεν έπρεπε να αντιδράσω σε αυτή την πρόκληση με αυτή την συμπεριφορά, ήρθα σε θέση που ήταν πολύ δύσκολο να συμβαδίσω, έτσι λοιπόν τώρα είμαι αφοσιωμένος, για να δουλέψω με (σ.σ την Σκωτσέζικη φιλανθρωπική οργάνωση κατά του σεχταρισμού) την Νil By Mouth, για να εξασφαλίσω πως άλλοι, πιο συγκεκριμένα οι νεότεροι, θα μάθουν απο το λάθος μου και θα αποφύγουν να θέσουν τους εαυτούς τους σε παρόμοια κατάσταση στο μέλλον»