Κάρλο Αντσελότι: Εισαγγελική πρόταση για φυλάκιση 5 ετών για φοροδιαφυγή

  • 0
  • 3 views

Ο Κάρλο Αντσελότι κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας στην Ρεάλ από το 2013 μέχρι το 2015.

Η Εισαγγελία επισήμανε: "Ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει φόρο στην Ισπανία για το σύνολο των εισοδημάτων που απέκτησε. Ωστόσο, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση μόνο την αμοιβή για την εργασία του στη Μαδρίτη και όχι τα κέρδη από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε "απόκρυψη και μη δήλωση" αυτού του εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπάρξει αίτημα για τέσσερα χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τις ίδιες κατηγορίες, όμως αυτή τη φορά υπήρξε αύξηση της προτεινόμενης ποινής.

Το 2021 ο Αντσελότι στο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ότι δεν πλήρωσε σωστά τους φόρους για το φορολογικό έτος 2014 λόγω "κακών συμβουλών". Ο Αντσελότι εξήγησε την εκδοχή του τον περασμένο Μάρτιο. "Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015 λόγω μιας δήλωσης. Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ήμουν κάτοικος Ισπανίας και εγώ πιστεύω ότι δεν ήμουν. Έχω ήδη πληρώσει το πρόστιμο και τα χρήματα βρίσκονται στην εισαγγελία", δήλωσε ο προπονητής των Μαδριλένων.