Λεσόρ: «Χαίρομαι γιατί τα παιδιά από τον τόπο μου βλέπουν πως υπάρχει διέξοδος»

Ο Ματίας Λεσόρ απέφυγε να μιλήσει για την μονομαχία του με τον Ταβάρες, ενώ μίλησε για την ευκαιρία που το δόθηκε και τι σημαίνει για αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μετά από 13 χρόνια σε τελικό Final 4 της Euroleague, μετά από μια μοναδική χρονιά, της οποία βασικός πρωταγωνιστής υπήρξε ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος ξεχώρισε και στην μάχη με την Φενέρ για τον ημιτελικό της διοργάνωσης, κατά τον οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πλέον βρίσκεται ένα παιχνίδι μακριά από το 7ο αστέρι.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Λεσόρ ερωτήθηκε επανειλημμένα για την μονομαχία που αναμένεται να δούμε μεταξύ αυτού και το Ταβάρες της Ρεάλ, ωστόσο ο Γάλλος απέφυγε να φέρει την μάχη των δύο σε προσωπικό επίπεδο. Ακόμα, αναφέρθηκε στην μοναδική ευκαιρία που του δίνεται, καθώς δεν περίμενε ποτέ να έφτανε σε αυτό το επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεσόρ

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα είναι εύκολο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε εξαιρετικά όλη τη σεζόν και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να την αντιμετωπίζουμε. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα που θα αντιμετωπίσω τον Έντι Ταβάρες. Αλλάζει τον τρόπο που εξελίσσεται ένας αγώνας. Χαίρομαι που θα τον αντιμετωπίσω, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είναι μια προσωπική μάχη, αλλά κάτι ομαδικό. Θα δώσω όσα περισσότερα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου.

Έχουμε αμοιβαίο σεβασμό με τον Έντι Ταβάρες. Είναι τιμή για μένα να με θεωρεί ως τον καλύτερο ψηλό της EuroLeague. Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά όταν το ακούς από αυτόν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Είμαι από ένα μέρος που πιστεύω ότι το 90% δεν ξέρετε καν που είμαι. Το ότι είμαι εδώ λοιπόν είναι κάτι μοναδικό. Είμαι ένα παιχνίδι μακριά από τον τελικό. Έχω περάσει πολλά, έχω μεγαλώσει σε ένα ιδιαίτερο και δύσκολο περιβάλλον, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και τα παιδιά από τον τόπο καταγωγής μου βλέπουν πως υπάρχει διέξοδος. Όταν πήγα στη Γαλλία σε ηλικία 15 ετών, δεν ήξερα καν τι είναι η EuroLeague»