Και επίσημα η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ, «αλλάζει χέρια», με την εταιρία Suning να δίνει τα ηνία στην αμερικανική Oaktree.

Αν και αγωνιστικά η Ίντερ έχει υπάρξει μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της διοίκησης οι «νερατζούρι» βρίσκονταν για αρκετό καιρό αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Στίβεν Ζανγκ, ο οποίος είχε πάρει δάνειο 395 εκατομμυρίων ευρώ από την αμερικανική εταιρία “Oaktree”, μέσω της Suning, αδυνάτησε να αποπληρώσει το χρέος, με τον σύλλογο να περνάει στα χέρια της αμερικανικής εταιρίας, η οποία πλέον είναι επικεφαλής, όπως ανακοινώθηκε.

Η ανακοίνωση για την αλλαγή της διοίκησης του συλλόγου

«Από τις 22 Μαΐου, τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P. (“Oaktree”) ανέλαβαν την ιδιοκτησία της Ίντερ. Αυτό έπεται της μη αποπληρωμής του τριετούς δανείου της Oaktree στις εταιρείες συμμετοχών της Ίντερ που έληξε στις 21 Μαΐου 2024 με συνολικό οφειλόμενο υπόλοιπο περίπου 395 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Μάιο του 2021, με την Ίντερ να προβλέπει οικονομικές απώλειες ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν 20/21, η Oaktree παρείχε στις εταιρείες χαρτοφυλακίου κεφάλαιο διάσωσης για να σταθεροποιήσει την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και να του επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί, μεταξύ άλλων να πληρώνει τους παίκτες και τους υπαλλήλους του.

Στα τρία χρόνια από τη χρηματοδότηση διάσωσης του Oaktree, η Ίντερ σήκωσε το όγδοο και ένατο Coppa Italia, εξασφάλισε το έκτο, το έβδομο και το όγδοο Supercoppa, κέρδισε τον 20ο τίτλο Scudetto και το ιστορικό δεύτερο αστέρι και έφτασε στον τελικό του UEFA Champions League για πρώτη φορά μετά από το 2010.

Η Oaktree είναι αφοσιωμένη στην επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της Ίντερ, με αρχική εστίαση στη λειτουργική και οικονομική σταθερότητα για τον σύλλογο και τους μετόχους του. Η Oaktree εκτιμά την κληρονομιά του κλαμπ, το πάθος των παικτών, την πίστη των ιντερίστι και τον σημαντικό ρόλο του κλαμπ στο Μιλάνο, την Ιταλία και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Η Oaktree έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά με την τρέχουσα διοικητική ομάδα της Ίντερ, τους συνεργάτες, το πρωτάθλημα και τα διοικητικά όργανα για να διασφαλίσει ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε θέση για επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου, εστιάζοντας σε ισχυρή διαχείριση, λειτουργίες και διακυβέρνηση με όραμα για βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία»

Όπως ανακοίνωσε και η Oaktree, οι οι Μπέπε Μαρότα, Αλεσάντρο Αντονέλο, Ντάριο Μπάτσιν και Πιέρο Αουζίλιο θα συνεχίσουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντάς τους, όπως έπρατταν μέχρι πρότινος με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.