Μπορεί η Γιουβέντους να σόκαρε την Νάπολι με ένα γκολ στο 83, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για καλή τύχη των φιλοξενούμενων μέσω του var με τους Ναπολιτάνους να κλέβουν το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια αποδεικνύοντας ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τίτλο.

Ο αγώνας

Η Πρώτη φάση στο παιχνίδι ήρθε μόλις στο 4′ με τον Λοκατέλι (Γιουβέντους) να δοκιμάζει το πόδι του με την μπάλα ωστόσο να περνά πολύ έξω. Στο 16′ η Γιουβέντους θα απειλήσει και πάλι με μια κεφαλιά του Μίλικ στο κέντρο της εστίας να μην δυσκολεύει ιδιαίτερα το Μερέτ. Η πρώτη φάση για την Νάπολι ήρθε στο 20′ με μια κεφαλιά του Κβαρατσκέλια να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Στσέζνι. Η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 39′ με τον Κβαρατσκέλια να κάνει μια όμορφη σέντρα, με τον Στσέζνι να σηκώνεται ψηλά μπλοκάροντας την μπάλα.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο 50′ η κυρία πηγή απειλής για την Νάπολι , Κβίτσα Κβαρατσκέλια θα χάσει μια τρομερή ευκαιρία εξαπολύοντας ένα δυνατό ευθύβολο σουτ από το σημείο του πέναλτι με τον Στσέζνι να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 55′ ο Κβαρατσκέλια θα πατήσει και πάλι στην περιοχή των γηπεδούχων με το σουτ να μην ανησυχεί τον Στσέζνι. Στο 70′ ο Όσιμεν θα χάσει μια τεράστια ευκαιρία με ένα σουτ του να σταματά στο δεξί δοκάρι του Στσέζνι. Τέσσερα λεπτά αργότερα (74′) ο Όσιμεν θα χάσει άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με ένα σουτ να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Στσέζνι. Στο 83′ η Γιουβέντους θα παγώσει του Ναπολιτάνους που μέχρι τότε είχαν την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι με τον Ντι Μαρία να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με όμορφο σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο μετά από έλεγχο στο Var το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης. Στο 87′ μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιελίνσκι δεν θα ανησυχήσει τον Στσέζνι που μάζεψε εύκολα. Η τελευταία φάση ήταν αυτή που έφερε και το γκολ για την Νάπολι με τον Ελμάς να σεντράρει και τον Ρασπαντόρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ένα γρήγορο σουτ γράφοντας το 0-1.

Η νίκη αυτή έδωσε αέρα 17 βαθμών στην Νάπολι από την δεύτερη Λάτσιο καθιστώντας την το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Μόνο με μια αυτοκτονία θα χάσουν τον τίτλο πλέον οι Ναπολιτάνοι.