Γιουβέντους

Η επιστροφή του Γάλλου σταρ στην Γιουβέντους δεν μοιάζει καθόλου ευχάριστη, με τον Πογκμπά να ξανατραυματίζεται “εκτελώντας φάουλ” σύμφωνα με τον Αλέγκρι.

Η περίπτωση του Πογκμπά δεν έχει ξαφνιάσει πολύ όσους τον παρακολουθούσαν από την Γιουνάιτεντ, με τον Γάλλο να μην θυμίζει καθόλου τον κάποτε πιο ακριβό ποδοσφαιριστή του κόσμου. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε στην Γιουβέντους το καλοκαίρι, μετά από 6 χρόνια στο Μάντσεστερ και όλοι περίμεναν μία εκ νέου αναγέννηση του Πογκμπά, βοηθώντας την ομάδα του. Παρόλα αυτά ο 29χρονος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο κατά την διάρκεια του πρώτου μισού της σεζόν και με την απόφασή του, να αποφύγει χειρουργείο για να έχει ελπίδες να είναι στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ, η απουσία του μεγάλωσε. Ο Γάλλος επέστρεψε στον πάγκο της Γιουβέντους στις 29 Ιανουαρίου, αλλά ένας νέος τραυματισμός ανέβαλε κι άλλο το ντεμπούτο του με την «Μεγάλη Κυρία». Αυτό τελικά ήρθε έναν μήνα αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου, ως αλλαγή, κόντρα στην Τορίνο, ενώ ο Γάλλος συμμετείχε και στον αμέσως επόμενο αγώνα, στην ήττα με 1-0 από την Ρόμα.

Παρόλα αυτά ο Γάλλος απουσίαζε από την χθεσινή (12/03) επιτυχία της Γιουβέντους απέναντι στην Σαμπντόρια, με τον προπονητή του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, να δηλώνει πως ο Πογκμπά ήταν απών από την αποστολή, επειδή τραυματίστηκε εκτελώντας φάουλ. Συγκεκριμένα, ο Αλέγκρι αναφέρθηκε σε αυτό πριν το ματς λέγοντας: «Το πρωί, ενώ εκτελούσε φάουλ, ένιωσε μία δυσφορία στον προσαγωγό, σταμάτησε. Αύριο θα ξέρουμε το μέγεθος του τραυματισμού. Απόψε θα μπορούσε να μας δώσει ένα χεράκι, αλλά τον περιμένουμε, έναν χρόνο έτσι είναι ούτως ή άλλως, αυτά συμβαίνουν στην ζωή». Ο Ιταλός τεχνικός έκλεισε με ένα μήνυμα προς τον Γάλλο: «Θα πρέπει να είναι καλά και ικανός να σηκωθεί και να θέλει να γυρίσει στον παίκτη που ήταν πριν».

Αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Σαμπτόρια, ο Αλέγκρι δήλωσε πως ο Γάλλος θα χάσει και τα επόμενα δύο παιχνίδια της Γιουβέντους, με Φράιμπουργκ και Ίντερ, αλλά θα επιστρέψει μετά το Πάσχα. Ο Πογκμπά ήταν απών και για την αναμέτρηση της Γιουβέντους την Πέμπτη απέναντι στην Φράιμπουργκ, ωστόσο η απουσία του δεν οφείλονταν σε τραυματισμό, αλλά επειδή άργησε να εμφανιστεί σε συνάντηση της ομάδας πριν τον σημαντικό αγώνα. Πλέον ο Γάλλος έχει μόλις 34 λεπτά φέτος με την Γιουβέντους, την ώρα που η ομάδα δείχνει να μην έχει προοπτικές για τερματισμό στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό καθιστά το Γιουρόπα Λιγκ την διέξοδο της Γιουβέντους στην κορυφαία διοργάνωση και με την επόμενη αναμέτρηση να είναι μετά την επιστροφή του Πογκμπά, οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» μπορούν ακόμα να ελπίζουν σε μία καθοριστική συνεισφορά του Γάλλου σούπερστρ μετά την επιστροφή του.