Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Λουίς Ενρίκε

Μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μαρόκο, ξεκίνησαν να υπάρχουν σκέψεις για κάποιες αλλαγές. Η πρώτη είναι στη θέση του προπονητή.

Όπως είναι φυσικό, μετά από κακές εμφανίσεις μιας ομάδας ή μετά από προβλήματα στα αποδυτήρια, πρέπει να παρθούν κάποιες αλλαγές. Ως συνήθως, ο πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Έτσι η Ισπανία επικεντρώθηκε στο να αλλάξει τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο της.

Μετά από την λίστα παικτών που προβλημάτισε, τις μέτριες εμφανίσεις στο Μουντιάλ και φυσικά τον αποκλεισμό από το Μαρόκο, η απόλυση του είναι κοντά. Οι τέσσερις που είναι φαβορί για την θέση του, είναι:

Ρομπέρτο Μαρτίνεζ

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα, προπονητής της Εθνικής Βελγίου. Αρνητικό για αυτό είναι ότι επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους παίκτες, όπως απέδειξε με το Βέλγιο στο Μουντιάλ. Σίγουρα όμως γνωρίζει πολύ καλά πως να αναγεννεί ομάδες.

Ράφα Μπενίτεθ

Με μεγάλο βιογραφικό και σίγουρα μεγάλη προπονητική καριέρα, ξέρουμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει. Για πολλά χρόνια στον πάγκο της Λίβερπουλ, έχει εμπειρία από προκλήσεις. Δεν έχει προπονήσει ποτέ ξανά Εθνική, οπότε δεν γνωρίζουμε αν τελικά πάρει την θέση, τι ανταπόκριση θα έχει.

Λουίς Ντε Λα Φουέρτε

Ο προπονητής ελπίδων της Εθνικής Ισπανίας. Μια λύση ανάγκης μπορεί να πει κανείς, καθώς πολλές φορές έχουμε δει ομάδες να φέρνουν τον προπονητή παίδων στην πρώτη ομάδα.

Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ

Έχοντας οργώσει τα ισπανικά γήπεδα, ξέρει πολύ καλά την χώρα και το ταλέντο της. Τελευταία του δουλειά η Ατλέτικο Μπιλμπάο, που απολύθηκε για να έρθει στην θέση του ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όπως βλέπουμε, επικεντρώνονται στην λίστα ελεύθερων. Αυτό μπορεί να είναι καλό διότι δεν θα πληρώσουν πολλά, αρνητικό όμως γιατί για να είναι άνεργοι θα υπάρχει λόγος. Μένει να δούμε μόνο στο χορτάρι το τελικό αποτέλεσμα.