Η Γκραν Κανάρια κατάφερε να κερδίσει το Eurocup απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ και έτσι εξασφάλισε την παρουσία στην Euroleague. Παρόλα αυτά υπάρχει και σοβαρή σκέψη να μην συμμετέχει στην επόμενη σεζόν την διοργάνωσης το 2023/24. Αυτό γιατί θεωρούν πως δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για μεταγραφές τοπ επιπέδου για να τα βάλουν με τις ομάδες. Ενώ, ταυτόχρονα υπάρχει ανησυχία για τα ταξίδια μέσα στην χρονιά που θα είναι μακρινά και μαζί με αυτά για την Acb πιστεύουν πως θα έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Επίσης, θεωρούν πως ίσως μείνουν πίσω στο πρωτάθλημα και δεν τα καταφέρουν ξανά όπως φέτος ,να μπουν στα playoffs όπου τελείωσαν 12οι στο πρωτάθλημα λόγω τον υποχρεώσεων στο Eurocup.

Τελευταία χρονιά που συμμετείχαν στην Euroleague ήταν 2018/19 τελείωσαν με 8 νίκες από τις 30. Είχαν τελειώσει 14οι από τις 16 ομάδες.

Δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική τους απόφαση οι διοικούντες της ομάδας. Θα το κάνουν τον Ιούλιο, όπου θα αποφασίσει μαζί και η Euroleague στην σύσκεψη της αν θα συμμετάσχει στην διοργάνωση η ομάδα των Καναρίων νησιών.

Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει η Γκραν Κανάρια, τότε η υποψήφια για να πάρει την θέση είναι η Βαλένθια που ήταν και φέτος στην διοργάνωση.