Ρεάλ Μπέτις 0-0 Ρεάλ Σοσιεδάδ: Λευκή ισοπαλία με λίγα πράγματα

Η Σοσιεδάδ έφυγε με έναν πολύ σημαντικό για αυτήν βαθμό από μια δύσκολη έδρα. Το ντέρμπι δεν είχε νικητή, όμως ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ λίγα πράγματα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιράντα.

Η πρώτη στιγμή ήρθε για τους φιλοξενούμενους που φανερά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάρλοθ ήταν αυτός που πίεσε και έκλεψε την μπάλα από την άμυνα της Μπέτις. Έφτασε σε καλή θέση για σουτ, όμως στρώθηκε στο δεξί του. Ο ίδιος στο 8′ έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ, όμως έκανε την καλύτερη φάση ως τότε στο παιχνίδι.

Στο 16′ άλλη μια ευκαιρία για την Σοσιεδάδ που ήταν πιο δραστήριοι στον αγωνιστικό χώρο. Από ένα δυνατό πλάγιο, η μπάλα έφτασε εντός της περιοχής. Αφού κανείς δεν πήγε να διώξει, έφτασε στα πόδια του Κούμπο. Ο Ιάπωνας έκανε ένα ευθύβολο σουτ, όμως τελευταία στιγμή ο Μιράντα έκανε τάκλιν κι έδιωξε σε άουτ.

Τα πρώτα 25′ του αγώνα, ήταν μόνο Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παρότι η Μπέτις ήταν η γηπεδούχος, έδειχνε ότι φοβόταν να κρατήσει μπάλα. Δύσκολα άλλαζε πάνω από δύο πάσες. Θετικό για αυτήν που κανείς από τους φιλοξενούμενους δεν μπορούσαν να βρουν χώρο για σουτ.

Η πρώτη φορά που απείλησε η Μπέτις, ήταν στο 28′. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων πήρε μια πρωτοβουλία κι δοκίμασε από πλάγια θέση μια δυνατή σέντρα σουτ. Την προσπάθεια του Ρουιμπάλ την κατάλαβε ο Ρεμίρο, ο οποίος σε ετοιμότητα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου, είδαμε ένα πολύ ήρεμο παιχνίδι που δεν είχε πολλά. Η Μπέτις όμως είχε μια τελευταία προσπάθεια στο 45+4′. Ο Ρουιμπάλ συνεργάστηκε με τον Ροντρίγκεζ. Ο Αργεντινός έβγαλε απευθείας μιας σέντρα χωρίς δεύτερη σκέψη, βρίσκοντας τον Μιράντα. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων, έπιασε μια ψιλοκρεμαστή κεφάλια, όμως κατέληξε άουτ.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Χωρίς καμία σύγκριση και χωρίς κάποια ομάδα να παίρνει πολλά ρίσκα.

Η πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου, ήρθε στο 57′ για της Σοσιεδάδ. Ένα κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, το εκτέλεσαν με πάσα. Ο Ιλαραμέντι ανέλαβε με σέντρα να φέρει την μπάλα εντός περιοχής. Σημάδεψε και βρήκε τον Λε Νορμάλ ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 74′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μπέτις στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πέρεθ είδε όμορφα την κίνηση του Μιράντα όπου έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός μπακ έβγαλε συρτή σέντρα στον Κανάλες να αστοχεί από καλή θέση. Ο μέσος της Μπέτις έστειλε την μπάλα, λίγο πιο ψηλά από την εστία του Ρεμίρο.

Η τελευταία φάση του αγώνα έγινε στο 90+4′ για την Σοσιεδάδ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν αυτοί τους 3 βαθμούς. Ο Κούμπο πάτησε περιοχή και έσπασε για τον Φερνάντες. Ο 26χρονος όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο, με αποτέλεσμα ο Σίλβα να μπλοκάρει εύκολα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Αυτό ήταν υπέρ της Σοσιεδάδ καθώς κράτησε μια διαφορά ασφαλείας, μένοντας στις θέσεις που οδηγούν Τσάμπιονς Λιγκ.