Ρόντρι για την εθνική Σκωτίας: “Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο”

Ρόντρι

Ο αρχηγός της Ισπανίας για το παιχνίδι με την Σκωτία, Ρόντρι, δεν έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων του και ξέσπασε.

Η Ισπανία γνώρισε την πρώτη ήττα της με τον Ντε Λα Φουέντες στον πάγκο της. Οι Ισπανοί ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από την παρέα των ΜακΤομινεϊ και Ρόμπερτσον, με τους Σκωτσέζους να σκαρφαλώνουν στην κορυφή του ομίλου τους. Αυτή είναι και η πρώτη ήττα των Ισπανών στα προκριματικά του Euro τα τελευταία 9 χρόνια, με την τελευταία να ήταν τον Οκτώβριο του 2014, με αντίπαλο την Σλοβακία. Αρχηγός για τους Ισπανούς ήταν ο Ρόντρι, της Μάντσεστερ Σίτι, με τον 26χρονο να μην μένει ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξαν οι αντίπαλοί του. Μάλιστα, ο Ισπανός προέβη σε μία εκρηκτική συνέντευξη μετά τον αγώνα, χαρακτηρίζοντας ως “σκουπίδια” τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι Σκωτσέζοι.

Η Σκωτία έπαιξε αμυντικό ποδόσφαιρο στην Γλασκόβη, προκαλώντας τον εκνευρισμό των αντιπάλων της, ενώ αρκετοί παίκτες αναμίχθηκαν σε αρκετές σωματικές μονομαχίες στο γήπεδο. Ο αρχηγός της Ισπανίας δεν έμεινε ευχαριστημένος από τον τρόπο των Σκωτσέζων αλλά ούτε τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε συνέντευξη μετά τον αγώνα. “Είναι ο τρόπος που παίζουν, στην τελική πρέπει να τον σεβαστείς, αλλά για εμένα είναι σκουπίδια” δήλωσε ο Ρόντρι και συνέχισε λέγοντας: “Κάνουν καθυστερήσεις, σε προκαλούν, πάντα πέφτουν. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο για εμένα. Οι διαιτητές δεν λένε τίποτα και είναι εκνευριστικό γιατί θέλουμε να νικήσουμε”. Στο τέλος ο Ρόντρι παρότρυνε την ομάδα της Ισπανίας να μάθει από αυτόν τον αγώνα και να είναι έτοιμη για την επόμενη συνάντηση με την Σκωτία.

Αντίθετος με τις δηλώσεις του Ρόντρι ήταν ο αρχηγός της Σκωτίας, Άντι Ρόμπερτσον. Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ έκανε λόγο για “θέατρο” από τους Ισπανούς και συνεχάρη τους συμπαίκτες του για την επιτυχία στο σωματικό κομμάτι απέναντι στους Ισπανούς. «Νομίζω πως έπεφταν με ευκολία. Προσπαθήσαμε να το πούμε [στον διαιτητή]» είπε ο Ρόμπερτσον και συνέχισε: «Θα ήμασταν πάντα σωματικοί και θέλαμε να είμαστε μπροστά στα πρόσωπά τους, να νικήσουμε τις μονομαχίες μας και να νικήσουμε τις κεφαλιές μας. Πιστεύω πως το κάναμε αυτό και δεν νομίζω να ξεπεράσαμε τα όρια».

Πλέον η Σκωτία έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα για την υπόθεση πρόκρισης στο Euro 2024 με τους Ισπανούς να βρίσκονται 3 βαθμούς πίσω με 6 αγώνες να υπολείπονται και για τις δύο ομάδες. Οι Ισπανοί θα επιστρέψουν στην δράση το καλοκαίρι, αλλά για λογαριασμό του Nations League, απέναντι στην Ιταλία για τα ημιτελικά. Από την άλλη η Σκωτία έχει να κοιτάξει μπροστά της δύο ζόρικες αναμετρήσεις απέναντι σε Νορβηγία και Γεωργία. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ισπανία θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, ωστόσο ο Ρόντρι με τον Ρόμπερτσον θα συναντηθούν το Σάββατο για τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ.