Αλμέιδα: “Έγραψα ιστορία στην ΑΕΚ χάρη στον Μελισσανίδη”

Σήμερα Δευτέρα 19/2 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των παλαίμαχων της ΑΕΚ με τον προπονητή της Ματίας Αλμέιδα να δίνει το παρόν.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Αργεντίνος coach πήρε το λόγο αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Αρχικά για εμένα είναι τεράστια τιμή να περνάω τη σημερινή μέρα μαζί με εσάς. Είμαι εδώ και 1,5 χρόνο σε αυτό το θαυμάσιο κλαμπ και είναι ένας μέρος που δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει θετικά. Εδώ σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές, ένας προπονητής που έδωσε πάρα πολλές χαρές οπότε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της ζωντανής ιστορίας του κλαμπ.

Όπου τους σέβομαι, τους θαυμάζω και εγώ προσωπικά ως πρώην ποδοσφαιριστής, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι το κλαμπ τιμά αυτούς τους ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές, όταν κάποιος σταματά να παίζει ποδόσφαιρο, είναι συχνά ότι τον ξεχνούν. Αυτό που βλέπω εδώ είναι ότι βρίσκομαι για δεύτερη σερί χρονιά στην κοπή πίτας των παλαιμάχων και όχι μόνο θυμούνται αλλά τιμούν και αυτά τα πρόσωπα.

Υπάρχουν πάντα πολλοί άνθρωποι που θα θυμάμαι στη ζωή μου για διαφορετικούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ο πατέρας μου για όσα μου πρόσφερε στη ζωή, δεύτερον είναι ο Θεός που εγώ πιστεύω και έπειτα το ποδόσφαιρο με έκανε γνωρίσω πολύ κόσμο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί το 80% της ζωής μου. Και κατά τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο έχω γνωρίσει ανθρώπους όπως αυτοί που είναι στο σταφ μου.

Με δύο από αυτούς έχουμε παίξει μαζί, ο άλλος μου έκανε μασάζ όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, με κάποιους γνωριζόμαστε εδώ και 12 χρόνια και για αυτό τον λόγο συνεχίζω μαζί τους αλλά είμαι ευγνώμων και στους ανθρώπους που μου δίνουν δουλειά. Τα πρώτα μίτινγκ όταν έκανα με τον κ. Κονέ, ήθελα να έρθω στο κλαμπ. Το ονειρεύτηκα κάποια στιγμή μετά τα πρώτα μίτινγκ. Μέχρι που έκανα τη συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη.

Στο πρώτο μίτινγκ μαζί του, πείστηκα ότι έπρεπε να δουλέψω μαζί του. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό το προκάλεσε. Αν ήταν φόβος ή κάτι άλλο αλλά ήξερα ότι έπρεπε να δουλέψω μαζί του. Αυτός ο άνθρωπος κάνει πολλά πράγματα δυνατά. Την ιστορία που έγραψα στην ΑΕΚ είναι χάρη σε αυτόν τον κύριο. Χάρη σε αυτόν τον κύριο γνώρισα ποδοσφαιριστές, έχω γνωρίσει πολύ κόσμο, τον Κονέ, το νομικό επιτελείο, τους ανθρώπους της ομάδας και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ.

Η ιστορία μου δεν τελειώνει μόνο στο ποδόσφαιρο. Εμβαθύνω όχι μόνο σε αυτούς που ανέφερα αλλά σε όλους όσους βρίσκονται εδώ, είτε είναι μασέρ, είτε όσοι δουλεύουν στο γήπεδο. Οπότε εμβαθύνω, όχι μόνο την αγάπη μου δίνετε αλλά τον καταπληκτικό πολιτισμό που έχετε οι Έλληνες. Σε κάποιες καταστάσεις νιώθω ότι βρίσκομαι στην Αργεντινή”.