Μάντζιος: “Συγχαρήτηρια στον Ολυμπιακό για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες”

Ο Άκης Μάντζιος συνεχάρη τον Ολυμπιακό για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της πρώτης ομάδας και της Κ19 και παράλληλα τόνισε ότι ο Άρης πρέπει να βρει σταθερότητα για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος στη NOVA: Για το ματς με τον Ολυμπιακό: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, με ένα νέο προπονητή, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στο “4” του Europa Conference League. Πραγματικά, εύχομαι να πάει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Επίσης, να δώσω συγχαρητήρια και στους μικρούς του Ολυμπιακού, την Κ19. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά και στους προπονητές τους. Μακάρι να έχουμε συνέχεια και από άλλα νέα παιδιά, νέους Έλληνες, να φτάσουν κι άλλοι να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης. Το δικό μας παιχνίδι θα είναι δύσκολο και απαιτητικό.

Πρέπει να βρούμε τη σταθερότητά μας ως ομάδα και να μεγαλώσουμε τα καλά μας διαστήματα στη διάρκεια του αγώνα, για να μπορέσουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Άρης για να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς: “Κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν με τον Ολυμπιακό ήταν διαφορετικό. Το πρώτο ήταν πολύ νωρίς από τότε που είχαμε αναλάβει. Το δεύτερο ήταν μετά την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ στο Κύπελλο και αυτό επηρέασε.

Αυτό τώρα θα είναι ένα άλλο παιχνίδι, με άλλα χαρακτηριστικά. Βρίσκουμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό ίσως στην καλύτερή του κατάσταση αυτή τη σεζόν. Θέλει από την πλευρά μας να επιδείξουμε μεγάλη πειθαρχία, συγκέντρωση και θέληση για το θετικό αποτέλεσμα”.

Για τις απουσίες που θα έχει ο Άρης: “Έχουμε προβλήματα, τα οποία θα αξιολογήσουμε. Έχουμε αρκετά προβλήματα είναι αλήθεια και πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες δεν μπορούν να είναι διαθέσιμοι”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να είναι έτοιμος για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson: “Όλοι στην ομάδα περιμένουν το Κύπελλο, αλλά αντιλαμβάνονται ότι και τα παιχνίδια στα playoffs είναι άκρως απαιτητικά. Παίζουμε με μεγάλους αντιπάλους και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην παρουσιάζουμε διαστήματα και εικόνα που είχαμε σε αγώνες στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, που δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που έχουμε δείξει σε όλο το πρωτάθλημα.

Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε ανταγωνιστικοί και στα τέσσερα παιχνίδια που μένουν ως το τέλος των playoffs και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον τελικό του Κυπέλλου όσο πλησιάζει ο καιρός για να είναι η ομάδα έτοιμη”.

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον Άρη να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα: “Πράγματι, θέλουμε θετικά αποτελέσματα, τα οποία πάντα δημιουργούν καλή ψυχολογική διάθεση. Πάντως, στο μυαλό όλων ένας τελικός Κυπέλλου είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι ημέρας, στο οποίο παίζει ρόλο πόσο έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό. Σε ό,τι μας αφορά, είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πάρα πολύ”.