Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Καραπαπά για τη φούστα στον Μπαλτάκο - Υπάρχει «ειλικρινή μεταμέλεια» λέει η επιτροπή δεοντολογίας

  • 0
  • 2 views

Ο Κώστας Καραπαπάς τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τη φούστα που πέταξε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, αφού η επιτροπή δεοντολογίας διαπίστωσε «ειλικρινή μεταμέλεια».


Πιο συγκεκριμένα, παρά την αρχική πρόταση της ερευνήτριας/πρωτοδίκης, Μαρία Βλαχογιάννη για εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα και πρόστιμο 40.000 ευρώ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού έπεσε «στα μαλακά».

Ο Κώστας Καραπαπάς γλίτωσε από τον αποκλεισμό από τα γήπεδα διότι η επιτροπή δεοντολογίας διαπίστωσε «ειλικρινή μεταμέλεια» από την πλευρά του.

Δέκα περίπου μήνες μετά το περιστατικό, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και δήλωσε απόλυτα μετανιωμένος για την πράξη του, από το πρώτο λεπτό που αυτή έλαβε χώρα.

Ο Κώστας Καραπαπάς είπε τα εξής στην απολογία του:

«Έχω μετανιώσει από το πρώτο λεπτό για την πράξη μου. Μια πράξη που ούτε με τιμά, ούτε εκφράζει την κοσμοθεωρία μου. Μπορεί να διαφωνώ σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, όμως η πράξη αυτή ήταν απαράδεκτη για μένα. Ακόμα και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι με κατέκριναν.

Υπήρξε ένταση πριν, αλλά έχω μετανιώσει για αυτό που έγινε στο τέλος. Την είχα όντως μαζί μου τη φούστα, αλλά δεν είχα προσχεδιάσει να του την πετάξω, την είχα για να την κάνω δώρο στη φίλη μου. Ήταν μια πράξη που δεν με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν φέρομαι έτσι».

Ο Βασίλης Δημακόπουλος, εκ των συνηγόρων του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, είχε πει: «Ο ίδιος καταδικάζει τον εαυτό του για αυτή τη συμπεριφορά. Η μετάνοια είναι σημαντική. Αν πειστείτε από όσα σας είπε, πρέπει να τον αντιμετωπίσετε με την μεγαλύτερη επιείκεια», ενώ ο Δημήτρης Καρπετόπουλος πρόσθεσε με την αγόρευσή του: «Η πράξη του ήταν προϊόν έντονης αγανάκτησης λόγω των όσων είχαν προηγηθεί. Ζητάμε είτε την απαλλαγή του είτε την χαμηλότερη δυνατή ποινή».