Την επιστροφή του Δημήτρη Στεργιόπουλου ανακοίνωσε η Ένωση

  • 0
  • 5 views

Η ΑΕΚ έκανε γνωστή την επιστροφή του Δημήτρη Στεργιόπουλου μετά από τέσσερα χρόνια, ο οποίος θα αποτελέσει τον νέο εργοφυσιολόγο της ομάδας.

Η Ένωση ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτό υο πλαίσιο πρόσθεσε εκ νέου στο δυναμικό της τον Δημήτρη Στεργιόπουλο. Ο Έλληνας εργοφυσιολόγος επιστρέφει στην ΑΕΚ μετά από τέσσερα χρόνια, διάστημα στο οποίο εργάστηκε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ο Στεργιόπουλος είναι διακεκριμένος στον τομέα του και έρχεται να βοηθήσει τον γυμναστή του Δικεφάλου στην βέλτιστη προετοιμασία των παικτών για το υψηλής έντασης στιλ παιχνιδιού του Ματίας Αλμέιδα και την πρόληψη τραυματισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος είναι ο νέος Εργοφυσιολόγος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αποφοίτησε από τη ΣΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ, Αθήνα 2010) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc), ΠΜΣ στη Βιολογία της Άσκησης, με κατεύθυνση Εργοφυσιολογία στο ίδιο Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Εργοφυσιολογία και το 2022 διεκδίκησε με επιτυχία μία από τις υποτροφίες που δίνει η UEFA για επιστημονικές μελέτες (Research Grant Program 2021/2022).

Έχει παρουσιάσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα στο 20ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εργονομίας (20th ICEE 2024) που έλαβε χώρα στο Jeju της Νότιας Κορέας, 3-7 Ιουνίου 2024, με τη συμμετοχή 29 χωρών από όλον τον κόσμο, η εργασία του ήταν ανάμεσα σε αυτές που βραβεύτηκαν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου για την καινοτομία τους και την συμβολή τους στην επιστήμη.

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος διετέλεσε Εργοφυσιολόγος των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2016 ως τον Αύγουστο του 2020. Από τον Οκτώβρη του 2020 μέχρι την εκ νέου συνεργασία του με την ΑΕΚ, ήταν Εργοφυσιολόγος των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Στεργιόπουλο στην οικογένεια της ΑΕΚ».

Leave a Comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *