Ραγδαίες εξελίξεις στη Γ’ Εθνική που βάζουν ”μπουρλότo” στα μπαράζ σημειώθηκαν την Παρασκευή (27/5) με τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα άνευ προηγουμένου ”μπάχαλο” να είναι πλέον ορατός!

Όλα αρχίζουν στις 6 Απριλίου όταν και είχε διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής για την σεζόν 2021/2022, όπου στο καθοριστικό ματς που είχε διεξαχθεί στη νότια Κέρκυρα, η Λευκίμμη είχε πετύχει σπουδαία νίκη με 1-0 εναντίον του Μακεδονικού, με αποτέλεσμα η ίδια να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία & οι φιλοξενούμενοι να τερματίσουν στην 2η θέση χάνοντας την πρωτιά και τη θέση τους στους αγώνες μπαράζ ανόδου από τη Γ’ εθνική στη Super League 2 της περιόδου 2022/2023. ”Κερδισμένη” από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν και η Κοζάνη που εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Μακεδονικού στο ”νησί των Φαιάκων” και τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Μακεδονικός κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα , ισχυριζόμενος ότι υπήρξε αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Λευκίμμης στην επίμαχη αναμέτρηση, η οποία όμως απορρίφθηκε από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Ωστόσο, ο Μακεδονικός επέμεινε και κατέθεσε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης με την υπόθεση να οδηγείται στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση (!) δικαιώνοντας τον Μακεδονικό, με αποτέλεσμα να τερματίζει αυτός στην πρώτη θέση, η Κοζάνη στην δεύτερη & η Λευκίμμη να υποβιβάζεται από την Γ’ εθνική κατηγορία!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, Κοζάνη & Λευκίμμη, οι οποίες έχουν κοινό έννομο συμφέρον, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και ξεκίνησαν άμεσα την κοινή τους προσπάθεια για δικαίωση προσφεύγοντας στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το CAS έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν Κοζάνη & Λευκίμμη, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν επί της ουσίας την πρώτη μάχη.

Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο πλέον καλεί και επίσημα την ΕΠΟ να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία επικύρωσης βαθμολογίας (2ο ομίλου / ειδικού πρωταθλήματος), δίχως πρώτα να εκδικάσει την ουσία της απόφασης που λήφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων.

Αυτό θα γίνει έως το τέλος του επόμενου μήνα, πιθανότατα μέχρι 30/6/2022, κάτι που φέρνει ντόμινο εξελίξεων.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (28/5/2022) είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η 4η αγωνιστική και πλέον αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ, για το εάν θα προχωρήσει στην αναβολή μόνο του αγώνα του Μακεδονικού ή ολόκληρης της αγωνιστικής!

Να σημειωθεί πως έχουν ήδη διεξαχθεί οι 3 πρώτες αγωνιστικές των αγώνων μπαράζ και έχει ήδη διαμορφωθεί μία βαθμολογική εικόνα που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα ανόδου σε Αγροτικό Αστέρα, Παναχαϊκή & ΠΑΟ Ρουφ!

Αναμένονται εξελίξεις καθώς σε περίπτωση τελικής δικαίωσης της Κοζάνης και της Λευκίμμης θα έρθουν τα πάνω-κάτω, η ΕΠΟ θα βρεθεί για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια πλήρως εκτεθειμένη & θα δημιουργηθεί ένα άνευ προηγουμένο μπάχαλο.