Μετά από ένα μήνα κυκλοφορίας, ήρθε η ώρα για το αργοπορημένο review του Hogwarts Legacy. Αυτή είναι μια καθαρά προσωπική άποψη για το παιχνίδι. Έτοιμοι; ξεκινάμε!

Ο μαγικός κόσμος του Harry Poter μας ταξιδεύει στο 1800, δηλαδή πολύ πιο πριν γίνουν όλα όσα διαβάσαμε στα βιβλία ή είδαμε στις ταινίες με τον Harry και τον ξέρετε ποιόν. Το Hogwarts μας υποδέχεται ως πεμπτοετή μαθητή. Εκεί θα γνωρίσουμε τους καθηγητές που θα μας μάθουν τα ξόρκια, αρκετούς συμμαθητές που θα μας απασχολήσουν (κρατήστε το αυτό), και το μαγικό καπέλο που θα μας βρει την ομάδα που ταιριάζουμε. Εννοείται πως μπορούμε να αλλάξουμε την απόφαση και να διαλέξουμε όποια ομάδα θέλουμε (διάλεξα το Γκρίφιντορ), χωρίς να επηρεάζει την πλοκή της ιστορίας. Για να είμαι ειλικρινής η αρχή του παιχνιδιού ήταν κάπως άνευρη αλλά όσο περνούσε η ώρα το game άρχιζε και ξεδίπλωνε τις αρετές του.

Και όπου και ιστορία με μάγους δεν θα υπάρχει κάποιος κακός; Εννοείται πως υπάρχει και ονομάζεται Ranrok. Το παντοδύναμο γκόμπλιν όπου είναι και ο vilian του παιχνιδιού, θέλει να εξολοθρεύσει τους μάγους και να χτίσει την δική του αυτοκρατορία. Ο χαρακτήρας σου, πρέπει να μάθει το παρελθόν και την ιστορία για το πως συνέβησαν όλα, αλλά και την αρχαία μαγεία που πραγματικά είναι ανάρπαστη. Λίγο στην διάρκεια μου τα χάλασε αλλά ευελπιστώ να αποζημιωθώ στο μέλλον (DLC ή expansion). Δεν λέω περισσότερα, δεν θέλω να κανω spoils σε επερχόμενους νέους παίκτες.

Gameplay
Νομίζω πως ο πρώτος άσσος του Hogwarts Legacy είναι το gameplay. Τόσα χρόνια αναμονής άξιζαν και με το παραπάνω και νομίζω πως το αποτέλεσμα έριξε σαγόνια. Δεν ξέρεις τι να πρωτοσχολιάσεις. Τα γραφικά; Που πραγματικά ήταν απίστευτα και μπορούσες να χαζεύεις για ώρες το ποσό καλή δουλειά έχουν κάνει. Οι μάχες; Όπου εάν χρησιμοποιείσεις combos στα spells και μερικά βοηθητικά poisons δεν λές να σταματήσεις. Και τελευταίο και καλύτερο η μουσική. Ναι φυσικά και θα έχει το theme της ταινίας αλλά δεν είναι μόνο αυτό αφού η μουσική στα battles ή σε διάφορα μέρη είναι απλά υπέροχη.

Quests
Εδώ θα υπάρξει παράπονα. Υπάρχουν αρκετά quests που συνδυάζονται και με μαθητές όπου δημιουργούνται επί πρόσθετες ιστορίες, αλλά σε μερικά σημεία το παρακάνει και τραβάει ίσως λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε, όπως τα merlin trials όπου είναι πολλά και κουράζουν αλλά και άλλα που είναι δημιουργικά.

Ρούχα – αξεσουάρ
Ο δεύτερος άσος είναι τα πολλά ρούχα που υπάρχουν και αξεσουάρ όπου μπορείς να κοσμήσεις το δωμάτιο σου, αλλά και να αλλάξεις και την εμφάνιση σου. Κάθε ρούχο έχει το δικό του ability point, που στην ουσία ενισχύει την επίθεση και την άμυνα του ήρωα σου, κάνοντας τον και λίγο αστείο όταν του βάζεις περιεργα γυαλιά για να του ανεβάσεις την επίθεση. Επισης μπορείς να αλλάξεις και το ραβδί σου με διαφορά collectibles που θα βρεις σε διάφορα σεντούκια.

Το Hogwarts

Πραγματικά το ίδιο το κάστρο είναι το ατού του παιχνιδιού. Ο 3ος και καλύτερος άσσος όπου «κουβαλάει», και η εξερεύνηση του δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σου έχει ξεφύγει και θα πρέπει να κάτσεις να ψάξεις, αλλά και τα γραφικά και η περιποίηση που έδειξαν οι developers ώστε να μην βαρεθείς ούτε ένα λεπτό είναι ίσως το σημείο κλειδί του παιχνιδιού.

Η άποψη μου

Πιστεύω πως η γνώμη μου ίσως περισσεύει για αυτό το έπος. Δεν ήμουν καν θαυμαστής του Harry Potter, αλλά το παιχνίδι με έκανε να γίνω και να χαθώ στον κόσμο του και να εθιστώ κάνοντας ακόμα και τα quests με ευχαρίστηση και όχι από αγγαρεία, (εξαίρεση τα trials του Merlin). Η ιστορία μου φάνηκε μικρή σε διάρκεια αλλά σε συνδυασμό με την εξερεύνηση και τα αρκετά secondary quests, δεν το πολυκατάλαβα. Μερικά μικρά ελαττώματα υπάρχουν αλλά δεν τους έδωσα και πολύ σημασία. Συμπλήρωσα 62 ώρες για να φτάσω τον χαρακτήρα μου στο μέγιστο επίπεδο και να τελειώσω όλες τις αποστολές με ηρεμία και χωρίς βιασύνη.

Βαθμολογία: 9/10

Θετικά: Άψογο open world παιχνίδι, πανέμορφα γραφικά, smooth gameplay, αρκετά collectibles για να αφιερώσεις χρόνο

Αρνητικά: Μερικά frame drops, μικρή ιστορία

Μπορείτε να δείτε και δικό μας gameplay στο κανάλι του Athletic Square στο YouTube: