Για αυτήν την σεζόν της F1 οι υπεύθυνοι του Ισπανικού Grand Prix θα κάνουν ορισμένες τροποποιήσεις στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την χάραξη της πίστας, στην οποία το 2007 προστέθηκε ένα chicane πριν την ευθεία εκκίνησης / τερματισμού και την είσοδο του pit lane. Φέτος όμως επιστρέφουμε στην παλιά χάραξη, με τον γύρο να είναι και πάλι σαφώς πιο γρήγορος και οι τελευταίες στροφές να μετατρέπονται σε πιο θεαματικές και σχεδόν flat-out για τους πιλότους.

Το μήκος της πίστας μειώνεται με αυτόν τον τρόπο κατά 18μ. και πλέον θα απαρτίζεται από 4,657 χλμ. με το σύνολο των στροφών να πέφτει από 16 σε 14.

Επίσης, θα αυξηθεί το πλάτος έξω από την 1η στροφή με 70μ. περισσότερο χαλίκι, ενώ θα εγκατασταθεί και καινούργια μπαριέρα στις στροφές 1-2 για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ακόμα, οι υπεύθυνοι θα ξαναβάψουν και θα αντικαταστήσουν τα kerb και τα προστατευτικά λάστιχα μπροστά από τις μπαριέρες αλλά θα ανακαινιστεί και ο πύργος με τον ηλεκτρονικό πίνακα κατάταξης στην έξοδο του pit lane.