Οι δύο Θρύλοι Sebs του WRC μετά την μάχη που μας χάρισαν φέτος στο Μόντε-Κάρλο, θα κονταροχτυπηθούν για άλλη μια φορά στα χώματα της Πορτογαλίας.

Η ομάδα της Ford επιβεβαίωσε ότι ο Sebastien Loeb θα δώσει το παρόν στο Ράλι Πορτογαλίας τον άλλο μήνα στις 19 – 22 Μαΐου. Από την μεριά της Toyota δεν έχουμε ακόμα την επίσημη ανακοίνωση του line-up της για το πορτογαλικό Ράλι, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξαναδούμε τους δύο Sebastiens να έρχονται αντιμέτωποι για 2η φορά φέτος.

Ο Γάλλος έχει κατακτήσει το Ράλι 2 φορές, το 2007 και 2009 και φέτος θα συμμετάσχει σε αυτό, παρά το βεβαρημένο του αγωνιστικό πρόγραμμα στο Πρωτάθλημα Extreme-E. Ο ίδιος δηλώνει: “Στο φετινό μου καλεντάρι βρήκα ελεύθερο χρόνο για το Ράλι Πορτογαλίας που είναι και χωμάτινο. Έχω αγωνιστεί ξανά το 2019, οπότε έχω κάποια βασικά pace notes από τις ειδικές. Αυτός είναι ο ένας λόγος που θα αγωνιστώ, ο άλλος είναι ότι θα ήθελα να τρέξω σε χωμάτινο Ράλι, οπότε ήταν ξεκάθαρη η επιλογή.” Σχετικά με τον πρόσφατο θρίαμβό του στο Μονακό ανέφερε: “Η οδήγηση του Ford Puma είναι μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις των Ράλι. Το να κερδίσω το Μόντε-Κάρλο ήταν εκπληκτικό, η ομάδα δούλεψε άψογα και έκανε άμεσες αλλαγές στο αυτοκίνητο μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο Shakedown. Το αποτέλεσμα ήταν η 80η νίκη στο WRC.”

Ο έτερος συμπατριώτης του, Ogier, μετράει ήδη 5 νίκες στα πορτογαλικά χώματα (2010, 2011, 2013, 2014, 2017) και όντας ο πολυνίκης του Ράλι μαζί με τον Φινλανδό Markku Alen (1975, 1977, 1978, 1981, 1987), ίσως θελήσει να μείνει μόνος 1ος στην σχετική λίστα. Πάντως, και οι 2 Sebs αναμένεται να είναι ανταγωνιστικοί αν κρίνουμε από την δράση που μας προσέφεραν στο Πριγκιπάτο. Επίσης, θα έχουν αμφότεροι πολύ καλές πιθανότητες νίκης, αφού το “σκούπισμα” των ειδικών θα είναι μικρότερο για αυτούς, ξεκινώντας πιο πίσω στην σειρά εκκίνησης. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία τους δύο Θρύλους του αθλήματος, με την ελπίδα να ξαναζήσουμε ανάλογες μάχες και συγκινήσεις.