Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν και 3ο αγώνα μέσα στο 2023 με το νέο σιρκουί πόλης στους δρόμους του Λας Βέγκας.

Η καινούργια πίστα μήκους 6,1 χιλιομέτρων θα διασχίζει την περιοχή των δημοφιλέστερων καζίνο, όπως αυτά των Caesars Palace, New York-New York και Bellagio. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τον Νοέμβριο και θα αποτελέσει ακόμα έναν νυχτερινό σιρκουί που όμως θα πραγματοποιηθεί βράδυ Σαββάτου και με τις τουλάχιστον 8 ώρες διαφορά από την Ευρώπη, θα μεταδοθεί σε εμάς το πρωί της Κυριακής.

Ο Πρόεδρος της Formula 1, Stefano Domenicali ανέφερε πως αποτελεί μια εκπληκτική στιγμή για το άθλημα και πως δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός για τους λάτρεις του σπορ, μιας και το Λας Βέγκας είναι μια πόλη για την διασκέδαση και την φιλοξενία που προσφέρει. Για αυτόν τον λόγο, είναι όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν για την επόμενη σεζόν.

Ο αγώνας θα αποτελείται από 50 γύρους, με 3 μεγάλες ευθείες και 14 στροφές συνολικά, περιλαμβάνοντας μια μεγάλης ταχύτητας συστάδα στροφών και 1 σικέιν.

https://youtu.be/q-KMdOBjS7c

Προς το παρόν, η αγωνιστική δράση του 2022 συνεχίζεται το τριήμερο 8-10 Απριλίου και το Grand Prix της Αυστραλίας στην Μελβούρνη.