Ράλι Κροατίας - Σάββατο 1ο σκέλος: Μάχη μεταξύ Rovanpera - Tanak για την 1η θέση

  • 0
  • 4 views

Το 1ο loop της 2ης μέρας ολοκληρώθηκε στο Ράλι Κροατίας με τους Rovanpera και Tanak να παλεύουν για την πρωτοπορία, μετά το κλατάρισμα του Φινλανδού.

Σήμερα έχουμε την 2η μέρα αγωνιστικής δράσης με 8 ειδικές μοιρασμένες σε 2 σκέλη. Μετά το φινάλε των πρώτων 4 διαδρομών ο Rovanpera συνεχίζει να είναι επικεφαλής με διαφορά πλέον στα 16,8 δεύτερα από τον Εσθονό της Hyundai, μετά το κλατάρισμα που είχε ο οδηγός της Toyota στην προτελευταία πρωινή ειδική. Έτσι, από το προβάδισμα του 1:23,3 που είχε ο Rovanpera έχασε 54,5 δεύτερα, αφήνοντας την μάχη για την νίκη ακόμα ανοιχτή.

Η 9η ειδική κατέληξε στα χέρια του Evans, ενώ η επόμενη κερδήθηκε από τον team-mate του Lappi. Ο Tanak πήρε την 11η ειδική, με τον ομόσταυλό του Neuville να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία διαδρομή του σκέλους. Ο Rovanpera μετά τις 6 χθεσινές κερδισμένες ειδικές από τις 8, δεν χρειάστηκε να πιέσει για κάποιο stage win μετά την μεγάλη διαφορά που είχε. Στο 2ο loop όμως τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς πλέον οι διαφορές είναι σαφώς μικρότερες και όλα μπορούν να συμβούν.

Το επαναληπτικό πέρασμα των ειδικών θα ξεκινήσει στις 16:16 ώρα Ελλάδος.