Μέρα αναγνωρίσεων η σημερινή, με τους οδηγούς να προσπαθούν να βρουν το κατάλληλο set-up του αυτοκινήτου τους για τις αυριανές ειδικές.

Το Shakedown στο Ράλι Κροατίας ολοκληρώθηκε με την Toyota και τον Rovanpera επικεφαλής. Ο Φινλανδός με χρόνο 1:52,8 στο 3ο πέρασμα ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας πίσω τους Tanak και Ogier. Ο Εσθονός έκανε χρόνο 1:53,6 στο τελευταίο του πέρασμα με ιδιαίτερο livery στο Hyundai, στα χρώματα της Ιρλανδικής σημαίας προς τιμήν του αδικοχαμένου Breen, ενώ ο 8άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Tanak στην τελική του προσπάθεια.

Στην θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Lappi με χρόνο στο 1:54,2 και 5ος τερμάτισε ο Katsuta σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:54,7. Στην θέση έχουμε τον Neuville με ταχύτερο χρόνο στο 1:54,9 και 7ος ολοκλήρωσε το Shakedown ο Loubet στο 1:55,3 από το 2ο πέρασμα, καθώς δεν μπόρεσε να βελτιωθεί στην τελευταία του προσπάθεια. Στις θέσεις 9-10 έχουμε πληρώματα από χαμηλότερη κατηγορία, ενώ ο Evans περιορίστηκε μόλις στην αρχική του προσπάθεια με χρόνο στα 2:44 λόγω προβλήματος.