Οι Πρωταθλητές στέφθηκαν, η ιστορία γράφτηκε και το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Ας ξαναθυμηθούμε κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα από το ολοκαίνουργιο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης.

Κορυφαία οδήγηση

Αφού εξασφάλισε τον τίτλο, η κορυφαία οδήγηση πρέπει να ανήκει στον Rovanperä. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Φινλανδός ισοφαρίζει τους Miki Biasion, Walter Röhrl και Carlos Sainz ως δύο φορές πρωταθλητής. Ο οδηγός της Toyota έκανε ακριβώς εκείνο που έπρεπε, έχοντας ένα μεγάλο προβάδισμα από νωρίς στον Αγώνα που τελικά άφησε τον team-mate του Evans να τον κυνηγάει. Όταν ο Ουαλός έκανε λάθος υπό πίεση και βγήκε εκτός μάχης, ο Rovanperä θυσίασε την νίκη στο Ράλι αφήνοντας τον Neuville να ξεφύγει και εξασφάλισε τον τερματισμό στην 2η θέση για να φτάσει στον τίτλο. Είναι εκείνο το επίπεδο ωριμότητας που έχει ήδη χαρίσει στον Φινλανδό δύο παγκόσμιους τίτλους σε τόσο μικρή ηλικία.

Πιο αξιοσημείωτη ειδική

Η 11η ειδική στο 1ο πέρασμα της Knaus Tabbert Bayerischer Wald στην Γερμανία, ήταν όπου η δυναμική άλλαξε εντελώς. Ο Evans παλεύοντας σκληρά για να πιάσει τον Rovanperä, γλίστρησε σε μια δεξιά στροφή και έπεσε πάνω σε μια πόρτα ενός αχυρώνα. Ο Rovanperä γνωρίζοντας ότι το λάθος του συμπαίκτη του είχε ουσιαστικά χαρίσει τον τίτλο σε αυτόν, άφησε αμέσως το πόδι από το γκάζι και έπεσε στη 2η θέση γενικής και ο Neuville ανέβηκε 1ος.

Μεγαλύτερη έκπληξη

Όταν ο Mikkelsen έχασε σχεδόν 10 λεπτά προσπαθώντας να επιστρέψει στον δρόμο το πρωί της Παρασκευής στην Τσεχία, όλοι πίστεψαν ότι θα περιμέναμε το Ράλι Ιαπωνίας για να βγει ο πρωταθλητή στο WRC2. Παραδόξως όμως, ο Νορβηγός έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε περισσότερα από 13 λεπτά μακριά από τον νικητή του WRC2 Nicolas Ciamin. Η εγκατάλειψη του Rossel σήμαινε ότι ο Greensmith ήταν ο μόνος άλλος οδηγός που ρεαλιστικά στεκόταν ακόμα εμπόδιο στον Mikkelsen, παρόλο που και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα με το κλατάρισμά του το πρωί της Παρασκευής. Για να σταματήσει τους πανηγυρισμούς του Mikkelsen ο Βρετανός χρειαζόταν απλώς έναν χρόνο στο Top3 της Power Stage, αλλά ένα τετακέ χάλασε τα σχέδιά του. Ο Mikkelsen από την άλλη πλευρά σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο φινάλε για να κατακτήσει το στέμμα με έναν Γύρο ακόμα να απομένει.

Απίστευτο και όμως αληθινό

Η Τσεχία διαθέτει μερικούς από τους πιο παθιασμένους οπαδούς του ράλι στον κόσμο, αλλά πριν από την περασμένη εβδομάδα δεν είχε προηγουμένως φιλοξενήσει ούτε έναν Γύρο του WRC. Αυτή ήταν η στιγμή που ονειρεύονταν οι Τσέχοι οπαδοί και η τελετή έναρξης της Πέμπτης στην πρωτεύουσα Πράγα μετέτρεψε αυτά τα όνειρα σε πραγματικότητα.