Ο Φινλανδός έκλεισε το 1ο σκέλος της Παρασκευής με μικρό προβάδισμα έναντι του 8άκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ενώ η βρετανική ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα.

Ο Lappi με 2/3 κερδισμένες ειδικές ολοκλήρωσε τις πρωινές ειδικές με διαφορά 1,4 δευτερολέπτων από τον Ogier, με τον πολυνίκη του Μεξικού να έρχεται εδώ με 665 stage wins. Κερδίζοντας την 2η ειδική (Ortega – 15 χλμ.) ισοφάρισε το ρεκόρ του Hannu Mikkola στην 5η θέση της σχετικής λίστας. Στην θέση έχουμε ακόμα μια μάχη με τον Evans και τον Sordo να απέχουν 12,5 και 13,1 δεύτερα αντίστοιχα από την κορυφή, ενώ για τις θέσεις 5-6 βρίσκουμε τον Neuville και τον Rovanpera. Ο Βέλγος είναι στα +23,2 με τον Φινλανδό Πρωταθλητή να τον ακολουθεί στα +29,2.

Την υπόλοιπη βαθμολογούμενη 10άδα συμπληρώνουν πληρώματα από την χαμηλότερη κατηγορία, καθώς υπήρξε δράμα με την Ford αλλά και τον Katsuta. Και τα 3 αυτοκίνητα της βρετανική ομάδας είχαν σημαντικά προβλήματα και μάλιστα όλα στην 1η μόλις ειδική και μεγαλύτερη της ημέρας (El Chocolate – 29 χλμ.). Ο Tanak αντιμετώπισε θέματα με το τούρμπο χάνοντας πάνω από 12 λεπτά, ενώ ο Loubet και ο Σερδερίδης είχαν ατυχήματα που τους έθεσαν εκτός συνέχειας, λαμβάνοντας και επιπρόσθετες ποινές. Ο Katsuta στην τελευταία ειδική του loop (Las Minas – 13 χλμ.) μπήκε με υπερβολική ταχύτητα σε μια στροφή και δεν πρόλαβε να φρενάρει, βγαίνοντας εκτός σε μια πλαγιά.