Ο 8άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής μεγάλωσε την διαφορά από τους διώκτες του μετά το ατύχημα που είχε ο Lappi, με τον δρόμο να είναι ανοικτός για μια 7η νίκη-ρεκόρ στο Μεξικό.

Στην 1η κιόλας ειδική του σκέλους (Ibarilla – 14 χλμ.) ο Lappi έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε σε έναν στύλο. Αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον Γάλλο για να μείνει μόνος 1ος με διαφορά ασφαλείας από τον team-mate του, Evans στα +28,5 δεύτερα. Επίσης, ξεπέρασε τον Hannu Mikkola στις περισσότερες κερδισμένες ειδικές, ανεβαίνοντας στην 5η θέση και μετρώντας μέχρι στιγμής 668 SS wins.

Ο Evans συνεχίζει να μάχεται με τον Neuville για την 2η θέση, με τον Βέλγο να πλησιάζει επικίνδυνα στα +8,7 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Στην θέση βρίσκεται ο Rovanpera με τις διαφορές να γίνονται χαοτικές και τον Φινλανδό να απέχει +1:13 από τον πρωτοπόρο, ενώ ο 5ος Sordo τερμάτισε σχεδόν στα +2 λεπτά. Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπληρώνουν πληρώματα από χαμηλότερες κατηγορίες, ενώ ο Tanak προς το παρόν είναι 14ος και απέχει 4 λεπτά από την 10άδα, μετά και τις χθεσινές ποινές του.