Ράλι Πορτογαλίας: Lock-out η Toyota και 3η σερί νίκη για Rovanpera

  • 0
  • 3 views

Ο Φινλανδός κέρδισε και στα πορτογαλικά χώματα με τον team-mate του, Evans, να ολοκληρώνει μια πολύ καλή εμφάνιση για την ιαπωνική ομάδα.

Ο Rovanpera παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε 1ος την Παρασκευή, κατάφερε να πάρει την 3η διαδοχική του φετινή νίκη και να αυξήσει το προβάδισμα στην βαθμολογία από τους διώκτες του. Επίσης έκανε το απόλυτο, καθώς κέρδισε και την Power Stage φεύγοντας από την Πορτογαλία με 30 βαθμούς. Ο Ουαλός έμεινε 2ος σε απόσταση 15,2 δευτερολέπτων, ενώ είχαμε και μάχη για μια θέση στο βάθρο με τον Sordo να αφήνει στην τελευταία ειδική τον Katsuta στην 4η θέση για μόλις 2,1 δεύτερα "χαλώντας το πάρτι" της Toyota για το απόλυτο 1-2-3.

Πιο πίσω τερμάτισαν τα 2 Hyundai των Neuville και Tanak στις θέσεις 5-6 με μεγάλες διαφορές από την κορυφή, ενώ στις θέσεις 7-9 βρίσκονται τα 3 Ford των Loubet, Breen και Fourmaux αντίστοιχα, με την ψαλίδα να ανοίγει ακόμα περισσότερο σε σχέση με τον πρωτοπόρο. Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπληρώνει οδηγός από χαμηλότερη κατηγορία, καθώς οι υπόλοιπες συμμετοχές της μεγάλης κατηγορίας λόγω πολλών ποινών δεν μπόρεσαν να βαθμολογηθούν.

Πλέον στο Πρωτάθλημα Οδηγών ο Rovanpera είναι επικεφαλής με 106 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Neuville με 60 και Katsuta με 41, για να συμπληρώσουν την 5άδα οι Tanak με 37 και Evans με 36. Στους Κατασκευαστές η Toyota παραμένει στην κορυφή με 175 πόντους και η Hyundai είναι 2η με 113, ενώ η Ford με 94 πόντους παραμένει 3η.

Επόμενη στάση η Ιταλία και το Ράλι Σαρδηνίας, το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου με επίκεντρο το Alghero.