Ο Γάλλος ξαναβρέθηκε στην πρωτοπορία του Αγώνα “χτίζοντας” σημαντική διαφορά από τους διώκτες του και τα 2 Hyundai, ενώ η Ford οδεύει προς την λήξη ενός ιστορικού ρεκόρ.

Ο 8άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέβηκε ξανά στην κορυφή της γενικής με έναν εντυπωσιακό 1ο χρόνο στην 3η ειδική της ημέρας (SS10) όντας 13 δεύτερα πιο γρήγορος από τον Lappi. Ο Φινλανδός ολοκλήρωσε το 1ο σκέλος στα +18,2 πιο πίσω, με τον 3ο Neuville να πλησιάζει στα +24,7 από την κορυφή και κερδίζοντας τις 3/4 ειδικές. Πιο κάτω στην κατάταξη έχουμε… το απόλυτο χάος, αφού Evans και Rovanpera βρίσκονται στις θέσεις 4-5 με +1 και +4 λεπτά αντίστοιχα.

Ο Sordo βρίσκεται 6ος στα +6 λεπτά και είναι ο τελευταίος της μεγάλης κατηγορίας, καθώς τόσο ο Katsuta όσο και τα 2 Ford των Tanak και Loubet είναι εκτός. Μάλιστα, η βρετανική ομάδα έχει έναν καταστροφικό Αγώνα, μιας και μετά την εγκατάλειψη των πληρωμάτων της δεν είναι σίγουρο πως θα προλάβουν να μπουν στην βαθμολογούμενη 10άδα. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι αρνητικό ρεκόρ για την ίδια, καθώς από το 2002 στο Ράλι Μόντε-Κάρλο μέχρι και σήμερα η Ford μετράει 286 σερί τερματισμούς στους βαθμούς επί 22 σερί χρόνια.

Το 2ο loop ξεκινάει στις 16:05 με την 12η ειδική (SS12 COILUNA – LOELLE 2).