Ράλι Σαρδηνίας – τέλος Παρασκευής: Lappi και Tanak μάχονται για την νίκη

Esapekka Lappi (FIN) Janne Ferm (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT a re seen performing in shakedown during the World Rally Championship Italy in Alghero, Italy on 2,June // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202206020177 // Usage for editorial use only //

Lappi και Tanak χωρίζονται μόλις από 7 δέκατα μετά από μια επεισοδιακή μέρα αγωνιστικής δράσης.

Μάχη έχουμε και για μια θέση στο βάθρο, με την έκπληξη να έρχεται από τον Loubet που βρίσκεται στην 3η θέση και στα 15,1 δευτερόλεπτα από την κορυφή με το έτερο Ford του Breen να είναι 4 δέκατα πίσω του στην 4η θέση. Επίσης κοντά είναι και ο Sordo στην 5η θέση, άλλα 6 δέκατα πιο πίσω από τον Breen. Στις θέσεις 6-7 έχουμε τους Fourmaux και Katsuta σε απόσταση 30,8 και 1:05,5 αντίστοιχα από τον πρωτοπόρο. Δύσκολη μέρα για Rovanpera και Neuville που “άνοιγαν τον δρόμο” για τους υπόλοιπους “σκουπίζοντας” το χωμάτινο τερέν στις ειδικές, καθώς κατατάχθηκαν στις θέσεις 8-9 στα 1:13,1 και 2:07,2 από τον Lappi. Έπειτα, ακολουθούν οι οδηγοί από τις μικρότερες κατηγορίες με τον τελευταίο της 1ης κατηγορίας, Greensmith να είναι 12ος στα 2:40,1 από τον επικεφαλής.

Οι τελευταίες 2 ειδικές της ημέρας ακυρώθηκαν εξαιτίας ενός ατυχήματος ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα, με τον Evans να εγκαταλείπει μετά από διαρροή νερού του αυτοκινήτου μετά την 3η ειδική και τον Greensmith να έχει θέματα με τον κινητήρα στην ίδια ειδική. Στην 5η ειδική ο Neuville αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης, ενώ είχαμε κλαταρίσματα για τους Lappi και Fourmaux. Στο 2ο loop και ο Tanak στην 7η ειδική είχε θέματα με το σύστημα μετάδοσης, αλλά σώθηκε από τις ακυρωμένες ειδικές.

Αύριο η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με την 10 ειδική (SS 10 Tempio Pausania 1) στις 08:36 ώρα Ελλάδος.