Ράλι Ισπανίας - 1ο loop Σαββάτου: Ogier στην αντεπίθεση, Toyota 1-2

  • 0
  • 4 views

Ο 8άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρασε στην πρωτοπορία του Αγώνα από χθες, ενώ σήμερα αύξησε την διαφορά από τους διώκτες του πλησιάζοντας σε διψήφια νούμερα.

Ο Γάλλος κέρδισε την 2η ειδική της ημέρας (10η ειδική) και προηγείται πλέον με 9,7 δεύτερα από τον team-mate του, Rovanpera. Ακολουθεί σε κοντινή απόσταση ο Neuville στην θέση και στα +14,2 δευτερόλεπτα, ο οποίος κέρδισε την 1η πρωινή ειδική με τους ομόσταυλούς του, Tanak και Sordo να κάνουν το 3-4-5 για την ομάδα της Hyundai στα +27,2 δεύτερα και +1:06,2 αντίστοιχα από την κορυφή. Προς το παρόν λοιπόν, φαίνεται πως η Toyota βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, με το Ράλι όμως να έχει ακόμα πολλά υπολειπόμενα χιλιόμετρα για την ολοκλήρωσή του.

Πιο πίσω έχουμε μάχη για την 5η θέση, με τους Evans και Breen στις θέσεις 6-7 να απέχουν μόλις +3 και +9,2 δευτερόλεπτα αντίστοιχα από τον Sordo. Παρόμοιο ενδιαφέρον υπάρχει και για την θέση, με τον Katsuta στο +1:39,6 από τον επικεφαλής και τον 9ο Fourmaux να πλησιάζει στα 6,5 δεύτερα. Ο Loubet συμπληρώνει την βαθμολογούμενη 10άδα κάνοντας το 9-10 για την Ford, ενώ ο Greensmith έχασε τα φρένα, συγκρούστηκε με την μπαριέρα στην 3η και τελευταία ειδική του loop (11η ειδική) και τελικώς εγκατέλειψε, φέρνοντας την κόκκινη σημαία και την ακύρωση της ειδικής. Τέλος, ο Σερδερίδης βρίσκεται στα +9,5 λεπτά από τον πρωτοπόρο Ogier.

Το 2ο loop ξεκινάει στις 15:14 ώρα Ελλάδος με την 12η ειδική (SS12 Savallà 2).