Ράλι Ισπανίας - Shakedown: Ogier στην κορυφή, Toyota 1-2

  • 0
  • 2 views

Στην βρεγμένη άσφαλτο της Καταλονίας, ο 8άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με τον Katsuta να κάνει το 1-2 για την Toyota και τον Loubet να κάνει την έκπληξη τερματίζοντας 3ος.

Ο Ogier σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:40,1 στο τρίτο και τελευταίο του πέρασμα, αφήνοντας τον 2ο Katsuta στα 9 δέκατα πιο πίσω. Ο Loubet έκανε 6 περάσματα, με το προτελευταίο να είναι εκείνο που τον ανέβασε στην 3η θέση στο +1,2 από τον επικεφαλής. Τα άλλα 2 Toyota των Rovanpera και Evans ολοκλήρωσαν ιδανικά την ημέρα για την ιαπωνική ομάδα και επιλέγοντας την μαλακή γόμα συμπλήρωσαν την 5άδα στα +1,4 και +1,5 δεύτερα αντίστοιχα.

Οι Greensmith και Fourmaux σημείωσαν τον 6ο και 7ο καλύτερο χρόνο για την Ford τερματίζοντας στα +2,5 και +6 δευτερόλεπτα από τον Ogier, με το τελευταίο Puma του Breen στην θέση και στα +10,3 δεύτερα. Τα Hyundai των Tanak, Sordo και Neuville διάλεξαν τα σκληρά ελαστικά και έμειναν εκτός 10άδας στις θέσεις 11, 13-14 αντίστοιχα σε απόσταση περίπου 13 δευτερολέπτων από την κορυφή, με τις ενδιάμεσες θέσεις να καταλαμβάνουν πληρώματα από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Η κυρίως αγωνιστική δράση ξεκινάει αύριο με την 1η ειδική (SS1 Els Omells - Maldà 1) στις 09:33 ώρα Ελλάδος.