Το 1ο σκέλος των χιονισμένων ειδικών της Παρασκευής ολοκληρώθηκε με τον Εσθονό να είναι επικεφαλής του Αγώνα με μικρές διαφορές στα πληρώματα πίσω του.

Συγκεκριμένα, τα Hyundai των Breen και Lappi κάνουν το 2-3 για την ώρα με τον Ιρλανδό να απέχει μόλις 2,1 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον team-mate του να βρίσκεται στα +4,1. Ο Rovanpera που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του “σκουπίσματος” για σήμερα τα έχει καταφέρει αρκετά καλά, όντας 4ος και μόλις στα +4,7 δεύτερα από την πρωτοπορία. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Katsuta στην θέση και στα +7,1 δεύτερα, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και την μεγάλη ειδική της ημέρας μήκους 25χλμ.

Πιο πίσω οι διαφορές ανοίγουν περισσότερο και γίνονται διψήφιες, με τον 6ο Evans στα +15,5 δευτερόλεπτα να μάχεται με τον 7ο Neuville στα +17. Ο Ουαλός γλίτωσε από μια έξοδο σε μια στροφή, όταν για καλή του τύχη ακούμπησε σε ένα snowbank λόγω υποστροφής και χωρίς να καταστρέψει τίποτα στο αυτοκίνητο. Ο Loubet με το τελευταίο Ford κατατάσσεται στην θέση και στα +37 δεύτερα, ενώ την βαθμολογούμενη 10άδα συμπληρώνουν ο Solberg από την WRC2 κατηγορία και ο Bertelli με το τελευταίο Yaris και με τις διαφορές να ξεπερνούν το +1,5 λεπτό.