Η 3η μέρα ολοκληρώθηκε με τον Tanak να κρατάει ένα εύθραυστο προβάδισμα 8,6 δευτερολέπτων από τον Breen, ενώ ο Neuville σημειώνει μέχρι στιγμής το 1-3 για την Hyundai με τον Rovanpera μόλις +3,8 δεύτερα πίσω του.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το πρωί με τον Breen επικεφαλής, όμως στις βραδινές ειδικές ο Tanak ξαναπέρασε στην πρωτοπορία και στοχεύει αύριο στην 1η νίκη της Ford για φέτος. Ο Ιρλανδός πλέον πέρα από την πίεση που πρέπει να ασκήσει για να διεκδικήσει την νίκη πρέπει να παίξει άμυνα και στον team-mate του, Neuville που πλησίασε στα 15 δευτερόλεπτα. Ο Βέλγος προσπέρασε στην κατάταξη και αυτός στο φινάλε τον Rovanpera, ο οποίος θα δώσει την μάχη του για μια θέση στο βάθρο.

Ο Evans με το πλασάρισμά του στην θέση συμπληρώνει το 4-5 για την Toyota, όντας ο τελευταίος που βαθμολογείται για την ιαπωνική ομάδα και με την διαφορά στο +57,7 από την κορυφή. Αν και 6ος γενικής, ο Loubet είναι ο μοναδικός που απέμεινε από την μεγάλη κατηγορία που μπαίνει στην βαθμολογούμενη 10άδα με σχεδόν +2,5 λεπτά, καθώς στις θέσεις 7-10 έχουμε πληρώματα από χαμηλότερες κατηγορίες. Lappi και Katsuta οι μεγάλες απουσίες από την 10άδα, με τον Φινλανδό να έχει έξοδο και να κολλάει στο χιόνι χάνοντας πολύτιμο χρόνο και με τον Ιάπωνα να έχει δεχτεί μεγάλες ποινές μετά την χθεσινή του εγκατάλειψη.