Ο Sebastien Loeb ετοιμάζεται για το ντεμπούτο το στο DTM

Ο Θρύλος του WRC Sebastien Loeb, θα συμμετάσχει στον 1ο αγώνα της σεζόν του DTM στο Portimao της Πορτογαλίας στις 29 Απριλίου – 1 Μαΐου.

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ακόμα μια κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο πρωτάθλημα του DTM (Deutsche Tourenwagen Masters), γνωστό ως Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Ο Loeb θα αγωνιστεί με Ferrari 488 για την ομάδα της Red Bull AlphaTauri AF Corse. Βέβαια θα έχει ρόλο αναπληρωτή οδηγού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να κερδίσει βαθμούς, ενώ πολύ πιθανό είναι να τρέξει και στον 2ο αγώνα του καλεντάρι, στο Lausitz της Γερμανίας στις 20-22 Μαΐου.

Πρόσφατα, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής έκανε δοκιμές στην πίστα Spa του Βελγίου προκειμένου να εξοικειωθεί με το νέο αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει και προηγούμενη εμπειρία από το 2013, όταν αγωνιζόταν στην κατηγορία FIA GT Series με McLaren MP4-12C GT3. Επίσης, ο Loeb έχει στο ήδη τεράστιο παλμαρέ του μια 2η θέση στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν το 2006, καθώς και την 3η θέση στο WTCC (World Touring Car Championship), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, το 2014 και 2015.

Ο ίδιος δηλώνει: “Σε όλη μου την καριέρα πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω και άλλες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το DTM είναι ένα γνωστό Πρωτάθλημα και μόλις είδα την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε ασφαλώς και την άρπαξα. Είναι μια συναρπαστική δοκιμασία, καθώς το οδηγικό στυλ διαφέρει από αυτό του WRC. Θα αγωνίζομαι κόντρα σε κορυφαίους οδηγούς σε τέτοιους αγώνες και η τελευταία μου συμμετοχή σε παρόμοια κατηγορία ήταν πριν από πολύ καιρό. Σκοπός μου είναι να βρω γρήγορα ρυθμό και με την εμπειρία μου για να βοηθήσω την ομάδα να βρει το σωστό set-up του αυτοκινήτου. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά το αυτοκίνητο είναι ευχάριστο στην οδήγηση και πολύ γρήγορο.”

https://www.facebook.com/100044382791132/posts/522924399196982/?app=fbl